четвъртък, 29 януари 2009 г.

Когато...

Проблема е че не ходя с пишка на работа. Да отлично ме разбрахте с пишка. Щото хората с пишките мислели и знаели, ние без можеме само крака да разтваряме. Когато мъж греши му е простено. Калпав код "уморен е ", не му стига времето "уморен е ". Аз правя грешка "ти си жена". Едната оная работа прави мъжа повече от мен. И 5 см да му е пак е повече. Предполагам , че просто съм ядосана и ще ми мине. Но само предполагам. Ако и днес откажат да чуят мойте идеи , които 3 години слушаха и им бяха от полза, ще има отново вендета!

Хубав ден на всички, които нямат моя проблем.

38 коментара:

Анонимен каза...

изнервена си, щот си жена ;)

Dev Dimitrov каза...

Не се знае.
В предишната ми фирма шефа, т.е. CEO-то си беше жена, при тва мацка то и започнала като програмист на времето.
Дори съм й гледал Win32 кода от 95та и е супер.
Така че не се знае, до кога на една жена се гледа снизходително и от кога показва на мухльовците за какво става въпрос и накрая.

Христина каза...

Проблема е. че крачките на пред са по - малки от тези които са назад. Причината винаги е че съм жена!

voxy каза...

на жените мястото ви е в кухнята и до прахосмукачката, не пред компютъра, :Р

;)

Христина каза...

Момчета наливайте масло в огъня, само че утре ще ви се тресна на вас да ме издържате ! Нали съм жена!:)

MadWizard каза...

Аз жени не наемам!
Никога!

Христина каза...

Сексист !!!!

Анонимен каза...

Dobriman, и си прав. Гледай какви работи стават. Много жени на едно място - змиярник.

Анонимен каза...

Само ти ли си жена в тази фирма, че се държат лошо с теб? Не знам дали да го нарека точно "лошо държание", по скоро - подценяващо.

voxy каза...

Dobriman, жената не е толкова глупаво животно, че да сложи табела "наем X лв" някои неща се правят с финес

Христина каза...

Две сме !!! Не е лично отношение !

Анонимен каза...

Е и с двете ли се държат по един и същ начин, и нейните идей ли пренебрегват? Ако е така, то няма за какво да се притесняваш, явно в шефа е проблема. Странно, само 2 жени в една фирма. То зависи колко е голяма де.

Христина каза...

30 тина мъже и две жени! А тя няма идеи, тя само изпълнява!

Анонимен каза...

Здравей и от мен - една работеща жена в "мъжка" фирма. Аз не мога да се оплача от лошо отношение. Дори напротив - като една от малкото жени се радвам на голямо уважение. И дори много пъти моето мнение и моите идеи превъзхождат тези на мъжете и се взимат под внимание. Явно за толкова години работа не си се научила как да изказваш мнението си или по-скоро - как да го отстояваш и да убеждаваш хората. Повярвай ми - не е заради пола (няма значение дали си мъж или жена), а по-скоро по начина на изказване на идеите!
Успег следващият път!

Анонимен каза...

А с какво се занимавате във вашта фирма?

Христина каза...

Internet marketing!
Програми , програмисти и програмиране отвсякъде.

MadWizard каза...

Яко
Анонимна феминистка.
:)
voxy, аз се бъзикам с авторката.
...
....въпреки това, не наемам жени.
:)

Анонимен каза...

"ще ви се тресна на вас..." - много правилно,а хоризонталното положение се подразбира ;)
" утре ще ви се.. " - трябва да чакаме чак до утре - не може ли по-рано а ?
Аз не съм феминист,но жена в колектива при сериозна работа не искам - много работа,оставане след работа (дълги разговори на чаша кафе)... ааа не - на работното място онази работа не се вади,и се опитвам горещите ситуации да ги избягвам,но това не означава,че ще откажа едно бързо върху ксерокса ... А и бъркам кода, когато нечий сочен бюст ми се люлее пред лицето от другата страна на бюрото :)
За жена - административна работа - да търчи за папките, бумагите,за безалкохолно ,кафе..
А като видя кисела женска физиономия рано сутрин ми се разваля деня. А и жената няма описаните проблеми ако се е доказала и от време на време скърца със зъби ;)

Христина каза...

Извинявам се , че имам цици. Между другото всяка сутрин пия кана кафе, защото съм първа в офиса и последна си тръгвам. Не говоря с мъжете освен ако няма да ги соля за нещо.
Да търча с папките и кафети и да ти направя една за отпускане ставам(закуска имам предвид)
Но да те посъветвам , колко ти е търагичен кода не.
Не съм гаднярка, но осъзнавам защо програмистите почти не правите секс. :)

Анонимен каза...

Ще ме прощаваш - и аз съм програмист.Това ,че не си уцелила правилния човек е грешка... но поправима(за секса имах в предвид) ;) Ами то сутрин,да се отпуснеш със хубава закуска пред теб и чаша добро кафе в ръка- ми това си е благинка, едно от дребните удоволствия в живота.Та такива ми ти работи. А да - и моля те не се извинявай,че имаш бюст - много жени биха ти завидели.И пробвай да понамалиш кафето - май те прави раздразнителна :)

Христина каза...

Не не съм раздразнена , а бясна. Причината съвсем, не е в кафето.
Освен за красота в офиса и за разнасянето на папки , ставам и за друго :) Пак се връщаме на позабравената война с мъжете.
Програмист значи, мойте поздравления Както се казва думата "програмист" женски род няма. Айде аз ще истичам за кафенцо и да си оправя причесчицата и гримчето!

Анонимен каза...

Щом си мислиш,че с прическа,грим и визията ти ще наложиш годсподство над мъжката аудитория в офиса където работиш - успех.Явно целта ти е бройкане на мъжки екземпляри. Явно съм сгрешил - мислех,че търсиш начин да се докажеш с професионалните ти способности и интелект.

Христина каза...

Не си ме разбрал! Иронизирам ситуацията. Аз не искам да се налагам, единствено искам да се чува гласа ми, което в момента не се случва.

Анонимен каза...

Именно,за да ти се чува мнението ти трябва да сриташ и някой друг мъжки задник по-здравичко.Както казва една позната която работи в банковия сектор извън България, трябва да посмачкаш малко фасона на колегите,да им покажеш,че си по-умен от тях и да те уважават.Иначе те нямат за нищо.Така че прави си изводи. :)

Христина каза...

Истината е че като сложа пишката и всички ме чуват. В последно време омекнах и те ме изядоха. Това ли е целта , вечно нещата да са предизвикателство само и само да съм една от тях? Трябва да съм винаги на 200% да съм първа да правя всичко по- бързo, за едното уважение без личен живот. Живеех в офиса. Сега имам личен живот нямам уважение. Аз съм сигурна, че мъжете не се сблъскват с този проблем.

Анонимен каза...

Жалко е но всички мои познати жени които са преуспяли във фирмата е станало зад колисите(на бял чаршаф или едно барзо чукане с човека които трябва),камо ли тои да е дърт или Фред Флонстоун.

Анонимен каза...

Наистина е жалко за тези жени, които успяват чрез телата или лицата си!!! Но не всички са такива!Приемете, че има много красиви и, въпреки това, умни жени (колкото и да не ви се вярва)! Това, че на някой не му обръщшат внимание, когато иска да каже нещо или да даде някакви идеи, не означава нищо. Според мен в този момент хората (шефовете в случая) сигурно са мислили за съвсем други неща и не са обърнали внимание! Не мисля, че при един отказ на дадено предожение веднага трябва да се хвърля вината на пола на човека!

Baby каза...

А какво толкова си предложила, че не са го чули, това ми е най-интересното? От цялата история само това не ми стана ясно.

Анонимен каза...

Какъв е тоя интернет маркетинг, пък само програмисти ?!?!

Анонимен каза...

Аз това последното изречение не го разбрах..
как така 3 години са били от полза и сега изведнъж никой нищо не иска да чуе ?!?! каква е разликата с преди ?

Христина каза...

Всички умеят да програмират! Различни сайтове, на различни програмни езици.

Незнам какво се е променило! освен , че преди ме считаха за мъж. Защото живеех за фирмата, и когато заживях своя живот, нещата не са вече ок. Всичко е защото съм жена.

Анонимен каза...

"..преди ме считаха за мъж. Защото живеех за фирмата.."

Хриси, виж как сама си изясняваш нещата :Р

Baby каза...

А как другото момиче във вашата фирма не се оплаква? Тя да не спи с шефа?!?

Христина каза...

Съвсем не !Просто амбициите и са малки!
.cC нали?

Baby каза...

За нея ли ставаше на въпрос, че е "безидейна". Това е много лошо за един млад човек. Как така това, че имаш приятел, се е отразило на мнението на шефовете ти за теб - много е странно. Да не би преди това да си имала нещо с някой от тях? Като ти зададох този въпрос се сетих и друго - възможно ли е да има нещо между твоята колежка и някой от шефовете, но ти да не знаеш за това. И по този начин тя да "прокарва" нейните идеи, без ти да знаеш. Защото в много фирми това е нещо като практика. Не може шефовете да нямат връзка с някой, а просто се крият.

Христина каза...

Няма идеи, просто няма :) Никога не е имало нищо между нас и шефовете. Истината е че дори много ги обичам! Те ме научиха на много неща. Но сега вече не съм толкова безкрайно отдадена на работата, както преди това се промени.

Анонимен каза...

Имаш само 1 колежка?!?!?! Я пак?

Христина каза...

Да една колежка!