понеделник, 22 септември 2008 г.

Борба за живот!

От утре ще стартираме една нова кампания с моя колега Наско
наречена "борба за живот". Много високопарно ще ви се стори, но е факт. Там където работя има едно безумно кръстовище, което всяка година отнема човешки живот. Не е нормално на това кръстовище да няма светофар. Понеже Наско все пак има сериозни успехи в борбата с институциите, го помолих да ми помогне. Конкретното кръстовище е на Симеоновско шосе и Зоопарка. Много бих се радвала на всякаква подкрепа. Но нека не съм многословна ще пиша повече , когато се обърнем към държавният апарат и видим какво ще стане.

За сега , молбата ми е карайте вниматено !

7 коментара:

Анонимен каза...

нали се сещаш, че светофарът едва ли ще спре джигитите или ще ги направи по-отговорни на пътя...

Анонимен каза...

long - все пак за сега все още повечето джигити спират на светофар, докато пешеходната пътека въобще не ги впечатлява.

Но да не забравяме добрия стар лаф, че на кръстовище трябва да се гледат преди всичко колите, а не светофарите. До сега няма прегазен човек от светофар.

А за да се реши проблемът основно, не трябва да има начин на нарушителите да им се "разминава". За съжаление, това скоро няма да стане.

Христина каза...

Да, Божо все още светофарите имат някакво значение !

Аз просто искам един на това ужасно кръстовище, където е просто ад минаването. Всяка година има загинали, всяка година има доста катастрофи.

Никога не съм вярвала , че е толкова неприятно да се кара в София. Нямам ден в който да не се е създала някаква абсурдна ситуация!

Анонимен каза...

По тоя повод си мисля, ти беше публикувала снимки на разни дето паркират както си искат, аз вчера писах за един калпазанин и му публикувах номера. Та няма да е зле да се направи сайт - нещо като wiki си го представям, където всеки които иска да може да публикува снимки и материали за шофьорско хулиганство. Ще взема да спретна нещо такова, само за хостинг трябва да се помисли.

Анонимен каза...

В някои държави когато направиш ПТП освен глобата си отнасяш и наказание принудителен труд-съдят те на определени часове принудителен труд които ги даваш като помощ в болници при транспортиране или при ПТПа с тежки наранявания и жертви.Друго ще е разни пилоти да се нагледат на такива гледки и трупове и може би тогава ще има хора които ще мислят как да карат и кое трябва да се спазва(правото на скъпата кола или правилника).

Христина каза...

Божо, идеята е много хубава!
А и не ни коства нищо да я осъществим:) само ще се посъветвам до такова нещо би представлявало някакво закононарушение!

xronisa може би наистина би било от полза!

Анонимен каза...

Вече съществува такъв саит.На великите БГ изцепки.