понеделник, 9 февруари 2009 г.

Какви ще ги подарявате?




За и против празника на влюбените.
Обещавам няма да съм много заядлива в този пост, но със съжаление трябва да отбележа, че на онзи страхотен Български мъж наистина му се налага в повечето случай да бъде подсещан, че е време за цветя. Не осъждам мъжете, замислям се аз колко често се сещам да зарадвам някого с нещо. Ето за това ни е 14 ти, денят в които ще ни остане време за другият. Ще му подарим цял един ден внимание и обич, която да усети.
Истината е че много хора казват, че празника е католически, че е безмислен. Не е важна вярата в случая, нито ценностната система. Важното е да покажеш на човека до теб, колко ти е скъп!
Сега ще ви кажа, какво все пак драги мъже може да подарите на половинките си, а вие ще ми помогнете да направя също.
1. "Не" на сърцата в 12876 разновидности. Нито на пръчка ,нито с надпис,нито свирещ,или говорещ. Ако вашето момиче , си пада по играчки, просто изберете мече или магаренцето Йори. Много вървят!
2. Не на картичките. Нека кажа една голяма истина. Жените обичаме да си носим подаръците. Дрешка, парфюм, бижу това са правилните отговори.
3. Ако сте отличник, ще я заведете някъде. Вечеря свещи в хотел на Боровец. Тук няма грешен избор.
Истината мили ми мъже е че най- важното е да се сетите за нас независимо дали ще имаме подарък. Понякога и една целувка може да бъде напълно достатъчна.
Моля ви сега, да ми дадете идея! С какво да го зарадвам?

26 коментара:

Penko каза...

Аз бих се зарадвал специално за свети валентин на класическия за повода подарък - марково бельо. Може да бъде също така и в комбинация с марков парфюм - зависи от възможностите.

voxy каза...

истината е всичко това да вземе да го направиш/правиш/ в ден различен от някой специален, иначе е глупаво, лицемерно, тъпо, но все пак на 14-ти хиляди глупаци ще засвидетелстват глупавата любов, в повечето случаи от които тя е изчезнала в далечното минало, един вид ще се отчетат

Христина каза...

ЕЕЕЕЕЕЕ voxy ти ме съсипа. Глупаците работят и нямат време постоянно да засвидетестват любовта си( личен опит). 14 ти е хубав повод!!!
Penko истината е че бельо трудно ще уселя това което на мен ще ми хареса да съвпадне с неговият вкус !

Анонимен каза...

"Моля ви сега, да ми дадете идея! С какво да го зарадвам?"
хм... свирка? :-)

Сериозно, да излезеш на ресторант на 14 фев. е ужас, претъпкано навсякъде с хора...
доста по-добра идея е винце вкъщи (ако искаш и на свещи), а романтичната вечеря - някой ден когато е по-спокойно. Щом се обичате, има ли значение на каква дата ще покажете любовта си един към друг... на 14-ти излиза малко като задължение.

Христина каза...

iffi Всеки има виждане! Само един въпрос ,ако на 14 ти не ти обърне внимание няма ли да се подразниш?

Анонимен каза...

моя case е различен, заради разстоянието, ще си пием вино online по skype пред web камерата(вече 4та година подред), така че момента с претъпканите ресторанти и подаръците някак си ми е чужд от доста време и не се оплаквам :)
Иначе - нищо против проявата на внимание на и на 14ти, както и във всички други дни :)
Просто си мисля, че една изненадваща романтична вечеря са по-радващи :)

Христина каза...

Хубаво е да се сещаме всички по- честичко.

MadWizard каза...

Аз ще и купя прасенце-касичка
Влюбено прасенце-касичка!

voxy каза...

оффф с тези свещи, хахаха, толкова тъпо ми изглежда, може би простоватата ми селска натура не може да усети атмосферата, която създават, ама със сигурност е ужааааасно изтъркано

Христина каза...

voxy я ми опиши,предтсвата ти за романтика?

Анонимен каза...

Аз пък ще подкрепя voxy и ще кажа - тъпо е да избирате един ден, на който да засвидетелствате чувства към някого. Цветя, подаръци, марково бельо и дрън дрън. Ми хубаво, ама аз мога да купя и сто парфюма на някого, а иначе да не се сещам да го питам как е със седмици и да му вдигам скандали за щяло и нещяло. Ква любов кви пет лева - всичкото е комерс, защото "така правят всички". Ако наистина обичам някого, бих му подарила повече щастливи моменти. Те май в повечето случаи не зависят от бельото и парфюма.

Христина каза...

Кажете ми как ги подарявате тези страхотни моменти? Докато работите, докато въртите къщата, докато имате деца . Всички си мислят че има точна мярка за любовта и ще подаряват и ще правят това и онова. Изобщо не се случва така ,защото ежедневието , проблемите, живота не ти дава времето за подобни неща!
Ето една хубава тема, хората и заблудата за връзките!
Защо да не зарадваш любимият човек с нещо , което ще му хареса. Еми дами и господа некомерсиални, искам да знам, ако човека до вас не направи и най- малкият жест на 14 вие какво ще направите?

morrt каза...

Ние(с жена ми) не празнуваме Св. Валентин. По наше време нямаше такъв празник, а пък после нямахме нужда от него - обичаХме се всеки ден.
Но мога да ти кажа с какво да го зарадваш най-много. От моята гледна точка.
Подаръкът не е най-важното, както знаеш. Ако Той бе имал нужда от нещо, нямаше да чака D-day, за да го получи. Ако ти му бе харесала нещо специално, също не би чакала повод, за да му го подариш.
Естествено, подарък трябва да има - някакъв, символичен.
Най-много обаче ще го зарадваш ако харесаш неговия подарък за теб. Ама, много. Дори и да не ти допада съвсем, дори и да не е това, което си очаквала - просто го харесай. И му го покажи.
Удоволствието да видиш радостта в очите на любимата жена е нещото, което кара мъжете да искат да са мъже. Дори "мъжове", в някои райони. :)

Христина каза...

morrt супер позитивно ми дойде коментара ти!

Ela Hikari каза...

Универсалното е шоколад и силни усещания. Аз бих устроила вечер на студено в парка с шампанско, на светлината на ключодържател и луна, шоколад с вкус на люто и песен - вричане собствено производство. каквото ще да е - нещо разкрепостено, което да се запомни. като си минат годините остават само щуротиите.

Unknown каза...

Празник е, така си е. Не е наш, ама е хубав... най-важното е именно в този ден да сте заедно, дори и да не си подарите нещо, нито дори да не правите нещо съществено... самото присъствие и правенето на любимите неща заедно...

Христина каза...

Анонимен, защото не искам да чета обиди в блога. Имам майл имам кю, заповядай ще те изслушам, и ще ти обясня там където те сърби как точно да се почешеш!

Baby каза...

Аз пък съм ЗА сърцата - нали в това е същността на самия празник. Сърцето е символ на любовта. Моята идея е - вечеря вкъщи, която ще приготвим заедно, коктейли, приятна музика, свещи във формата на сърца, ароматни розови листенца навсякъде и двамата само по секси бельо. Може да е банално, но не съм празнувала така до сега, и вярвам, че ще е страхотно!

Анонимен каза...

Аз пък нищо няма да подаря.Това си е ден като всеки друг ден. Чувствата не се нуждаят от показност а от доказателство всеки ден.Противно е да има ден на които трябва да се изразяват чувствата и то точно по определен начин! Ами ако на 14 аз съм в депресия? Да дадеш воля на чувствата си на определена дата е пошло,грубо - щото през останалото време явно си забравил за тях,правил си нещата ей-така,по навик и трябва да има дата на която да си изразиш чувствата,че може да си забравил как се прави това.По скоро ще подаря една прегръдка,една целувка, но не от онези с които сутрин се разделяме,като отиваме на работа.Един поглед,един жест,едно докосване.Едно истинско чувство,това което я прави желана винаги,а не някакви сърца с думи или стихове без вложено в тях чувство.Просто ще и подаря себе си.Анонимен.

Христина каза...

Благодаря ти анонимен :) Стопли ме !
Baby горе долу според моите приятелки съдя, какви подаръци биха искали !

MadWizard каза...

Днес купих.
Синя маймуна.
Рошава и мека.
Мисля, че ще и хареса.
Не че не можех да и я подаря и вчера.
Или, че е нужно да е утре.
Просто вчера си е за вчера. С вчерашните неща.
Да всеки ден е празник на любовта и всеки ден се "празнува" по някакъв начин. Дори и делника. Като "вчера".
Нямам нужда от специален ден,но няма и да го пропусна.
Съжалявам нещастниците, които нямат с кого да празнуват или не им се празнува с този с когото могат. Използвам "нещастници", като дума значеща НЕЩАСТЛИВИ хора.
От друга страна, всичко е в техните ръце, вместо да използват фрази като:
"Аз американски/католически/чужди празници не празнувам";
"Чувствата не се нуждаят от показност на определен ден, а всеки ден". и т.н., нека просто се огледат намерят някой.
Няма нищо лошо в никой празник. И всеки трябва да се празнува.
Ако има какво да се празнува.
Сори Хейтъри, ама аз има какво да празнувам утре!
И не се казвам Трифон!

Анонимен каза...

Искам да внеса следното уточнение:
1.Тази година Трифон Зарезан беше на 01.02.2009 ;)
2.Не виждам някой да е хейтър - поне спрямо симптомите описани тук :http://asktisho.wordpress.com/2007/10/24/miserable_hater/
Всеки е в правото си да прекара празника с приятелката/приятеля си така както сметне за добре. Всеки е свободен да изрази мнението си - даже да не съвпада с общо приетото по тази тема-14 Февруари.
Интересно,каква ще бъде реакцията на собственичката на блога,когато един щастливец нарича останалите "нещастници"?Анонимен.

MadWizard каза...

Понеже си любопитен, ще цитирам великият Елинко:

"Едни пътници вървели край една река, дето няколко моми белели платно.

Един от пътниците рекъл шеговито на другарите си:

— Кой от вас може да познае коя мома е луда?

— Ха-ха-ха — изсмяла се високо една от момите, — ако те тресна с бухалката по главата, ще ти кажа коя мома е луда! Що си не вървиш по пътя!

— Ето — казал един от пътниците на другаря си, — ти за лудото не питай, то само се обажда."

Та...от впечатленията си досега, подозирам, че няма да схванеш намека ми, затова ще ти кажа кое е любимото ми занимание:
Влизаш в пълна стая и поздравяваш със "Здравейте нещастници!"
...по-умните нещастници си затрайват...но винаги има един, който за да би да го припознаят, като нещастлив човек, скача и започва да крещи, че си комплексиран от щастието си.
Нищо лично. И без това не може да е лично- криейки се зад "анонимноста си".
И специално за теб подчертавам, че нещастник е "коректната" дума за не щастлив човек.
Ако това те обижда....вземи мерки.
И тях съм споменал.

Христина каза...

Не толерирам подобни изкавания! Няма да трия , но си говорите пълни глупости. Я гушнете жената и не се занимавайте !!!

Анонимен каза...

А ти какво му купи :)

Христина каза...

Ние се разбрахме че няма да си подаряваме нишо друго освен време, защото в цялата работа то най- много ни липсва!