четвъртък, 8 октомври 2009 г.

Завръщане....

Както се казва много време мина, много вода изтече.
А аз натрупах материал за още два блога,пътепис и няколко стихосбирки.
Здравейте отново. Аз съм чисто новата Христина, и в следващите няколко стотин поста ще навлезем здраво в бита на много и различни персонажи с които по една или друга причина се сблъска живота.(За любопитните- Имам нова страхотна работа и много весели колеги,но за тях повече след време.)

Вчера след работа уморена се затътрих към дома с идеята, че тази вечер е моя и само моя. Денят беше тежък и нямах търпение да споделя всичко и този път щеше да чуе цялата пледоария за програмисти, бъгове та даже и кой, какво и в колко часа казал нещо си, с какво бил облечен и какъв парфюм ползвал.
Седнахме пред телевизора да вечеряме и аз започнах. След третото изречение, вече загубих слушателя си. На третият разказ той единственно хващаше откъслечни фрази, които обаче са ключови. Така когато го попитам нещо веднага отговаря сякаш е разбрал всичко.
Предполагам е познато,но ме наведе на мисълта. Ако работим в една сфера може би това нямаше да е монолог. Ако се занимавахме със сходнии неща, може би нямаше да му доскучавам в определени моменти.
От друга страна ако постоянната ни тема за разговор са кодове и логики нямаше ли да е 100 пъти по скучно. Та на човек понякога и 8 часа са му много а какво остава за 24х7.
Дали част от целият процес не е и разбирането в детайли на това какво вълнува другият човек. Другият вариант е всеки да има своя собствен личен живот, за да може просто да му се случват и различни неща и те да не са непременно свързани с половинката му.
За да не дълбая. Хайде кажете какво мислите.(няма да поставям оценки и този път)

6 коментара:

fen каза...

Ихууу, добре дошла.
Виж сега, ти явно си била настроена за това, как ще потече тази вечер. Разминаването с представата ти за нея е породило тези чувства. От друга страна, той най-вероятно също е имал някаква драма, която може би е искал да сподели, но..... А е възможно просто да е бил уморен и заради това да се е получило така. Смятам, че просто сте били на различни вълни.
Нали знаеш, че няма рецепта за всички и всичко. Аз лично смятам, че е хубаво една двойка да споделя еднакви интереси. Не е задължително да бъдете навсякъде заедно, но споделените емоции са по силни от разказаните. И както казва Фройд, хубаво е да имате едни й същи врагове и еднакви отрицателни настроения:))))

Tiamath каза...

Слънце, както знаеш моите "взаимоотношения" с разни индивиди най-често се въртят около секса, та затова напоследък се позмаислих, че ми трябва интелектуална компания или някой, с който да имаме повече допирни точки...е да ама не, защото пък тогава щеше да сеналожи да се хвана с някои от най добрите ми приятели, защото само те са толкова изтрещели по окулт, астрология и Таро:) Та така... има и такива дни, в които имаме нужда от повече комуникация и разбиране...май за товаса приятелите. Хвърли ръкавицата за много актуална за мен тема;)

Христина каза...

Фен, хареса ми идеята за споделените емоции.Понякога обаче има един интересен казус когато враговете са общи така да се каже сме склонни да се занимаваме прекалено много с тях и да им отделяме прекалено много време.

Аххх Слънцеее. Приятелите са си приятели, но знаеш че когато във връзките има и отношение не само .. е по- хубаво.

fen каза...

Хриси, така е. Но, аз имам предвид, че трябва да имате освен общи интереси и обща негативна нагласа. Естествено, негативните емоции не трябва да преобладават във вашите взаимоотношения, а да се обсъждат при възникнала нужда само.

Bla каза...

Tiamath, ако си момиче, ке ти call-на. :D

Jack - The DreaMer каза...

Аз пък смятам,че е хубаво да си имате личен живот, много е досадно понякога като работите на едно място, единия бил на работа,другия не и като се прибере и започне да ти разказва за работа , а пък ти си на вълна филма,който си гледала днес или пък ... абе скучно е да работите едно и също и като се приберете пак за работа да си гооворите .