четвъртък, 14 август 2008 г.

Премеждията на едно Хриси!


За първи път сама в Софето с колата !
Грозна работа! Колата доста мърлява. Сигурна съм, че трябва да я закарам на автомивка някой прекрасен слънчев ден. Качвам се вадя няколко основни неща от чантата: червило, спирала и дъвки. Слагаме колана! Дръж се София идвам!!!

"Още на първото кръстовище щях да изтръгна скоростният лост. На второто кръстовище вече бях с 3 псувни напред. И после няма да плюя мъжете, еми невъзпитани същества. Ми забавила съм се един светофар, аее малко търпение. Столичани са толкова нервни, е знам че правя колона и че с почвам да спирам 400 метра преди светофара, ма нали да свалям предавките. И волумето на макс- Така няма да чувам като си свалят прозорците и ми викат от тях. Мили колеги, бъдете толерантни все пак. "

Истината е че на софианеца му липсва толерантност. Не карам така, но както и да карам има ситуации в които ако си спазваме правилата на движени няма да ми се налага да се чудя какви маневри да направя. Мислите си всички , че карате разумно, правилно и че сте достатъчно добри да предвидите кое как ще стане. За това статистиките са ужасни, за това всеки ден има пътни инциденти, защотото станахме идиоти и егоисти и си мислим ,че пътя е наш и че другите ни са длъжни. Затъпяхмеееееее масово!

На всички безаварийна най- вече!

4 коментара:

Joro Pentagram каза...

Шансът да те напсува кореняк софиянец, е вече 1:300.

Христина каза...

Факт! Нека не се хващаме на тема софианци. Аз също съм коренячка, и живеехв идеалният център където сега не може да се диша. Истината е че в провинцията ми се струват по- толерантни! Истина или не , са само мои впечатления!

Анонимен каза...

Христина, абсолютно си права и напълно подкрепям мнението ти! Какво ще стане ако забавиш някой с 3 секунди на светофара, или се опитваш да се вмъкнеш някъде, а всеки се бута все едно, че кара раждаща жена и лети... А за музикантите с клаксоните нямам обяснение просто. И за едно нещо не си права - има и толерантни - аз се стремя да съм такъв и даже ми е приятно като помогна някак си на жена шофьор или който и да било :)

Христина каза...

Това пък е дискриминация!:) Идеята е всички да спазваме правилата, а не да се съобразяваме с това жена или мъж е зад волана!