неделя, 31 август 2008 г.

С уважение!

Днес не можах да повярвам след като погледнах кода на един от най-популярните Българки сайтове. За това пиша с уважение все пак, бая труд са хвърлили хората по този невероятно некадърен код. Вероятно не е коректно да напиша кой е сайта за това ще кажа, не е svejo.net, abv.bg, gbg.bg! Мисля че се досетихте.

Колеги само няколко лекички вмятания:
По този начин написано "META " е смешно! Незнам как ви минава въобще през валидатора това нещо.Все пак говорим за (XHTML 1.0 Transitional)Оправете го!
Освен това "META name="Keywords" content=(тук са някакви безброй ключови думи)" при положение че до колкото знам чете първите 200(не сам 100% сигурна) но и да не са 200 а 2000, вие имате поне 10000 знака. Надолу положението е същото. На 1300 нещо реда код имате поне по 1,5 грешки на ред.

Браво все пак че подържате позицията на сериозен сайте.
С уважение към всички работещи на това място!

10 коментара:

Анонимен каза...

Еми все пак, не всички са QA, не разбират от HTML хората. Иначе не се досетих кой точно е сайта, иначе ми е много любопитно, дай първа буква :D. И друго, кой "чете първите 200" и това не го разбрах.

Христина каза...

Тъсачката чете първите 200 или 2000 знака(не съм много сигурна)но не са 100000. Д е първата буква. Не всичко е тестване, но все пак има норми.

Анонимен каза...

Е май се досещам за сайта, сега ще видя дали съм прав. А това за търсачките не го знаех, да не би хората да са си ги написали тези 100000 символа, защото не ги интересуват толкова търсачките? Ама пък иначе, за какво да са им в тази мета информация? Малко странно.

Христина каза...

Ключовите думи са специално за разпознаване от търсачките! :)
Слагат много като си мсилят , че търсачките ще ги индексират на всичките. Но колкото и а напишат ще бъдат взети първите 2000!
Освен това ако пробваш да вземеш кода и да го пуснеш за валидаци ще видиш, че грешките са повече от редовете. :)

Анонимен извинявай , ще споделиш ли кой си?

Анонимен каза...

Да, Петьо се казвам, приятно ми е, ровя се по блогове, интернет по цял ден, и гледам да се ограмотявам малко по малко (отскоро имам компютър). За сега си нямам личен блог, но мисля в скоро време да си направя. За сега не знам къде е най-добре, а и не знам с какво точно ще го запълня. Попаднах на няколко блога, и само тях си чета основно. Това е, интернет културата ми не е добра (дано да е временно явление това). Освен това, не знам как се валидира код :(.

Христина каза...

Драго ми е Петьо! Добре дошъл в клуба!

Разбираш обаче ХТМЛ предполагам? Темата сео, добър код и т.н все още ти е далечна, но всичко с времето си!

Анонимен каза...

Е, не разбирам много от HTML, даже бих казал че имам нищожни познания (все пак съм завършил английска филилогия, простено ми е). Точния израз е - поназнайвам, но ще се постарая занапред. И между другото - чета те, и ти гледам грешките :) (както и на другите, които чета) - професионално изкривяване :).

Христина каза...

Гледай други такива няма да видиш :)

Анонимен каза...

* филилогия = филология

Анонимен каза...

Права си, напоследък не виждам :). Но ако аз напиша един HTML код (което за момента е невъзможно), и ти може би ще видиш грешки, и ще имаш пълното право да ме критикуваш. Ще ти изпратя първият си код за рецензия :).