четвъртък, 4 декември 2008 г.

Колежката...

คลิกๆๆ รูปสวยๆน่ารักๆไว้ส่งต่อเพียบ...


Аз съм относително търпелив човек. Все пак на работното място , човек не си избира хората с които ще работи. Истината е, че познавам глупави и ограничени хора...но защо трябва да работя с такива.
Опитвам се, старая се, но тя бездарна, глупава, самовлюбена патка. Разбира се не разбира този очебиен факт. Предпочита да се надува и да се сърди, когато и се направи забележка.
Знаете я има я във всеки офис. Една такава още с влизането забелязваш, как се чупи в някакви непривични стойки за да привлича внимание. Прави най-елементарното нещо в офиса, а гледа монитора все едно пише скрипт. Всяко действие е поза, толкова е свикнала да е фалшива, че вече наистина е такава на каквато се прави.
Истинско предизвикателство е да се обядва с нея. Поради неясни за нас причини. Всяка хапка е грижливо поставена в устата извадена, и така няколко пъти! Когато я попитаме , защо по дяволите се гаври с храната, отговора е "аз нищо не правя, това е нормално". Не издържам седи точно срещу мен. Сигурна съм , че ще стана и ще и забия някои шамар е така. Когато никой не и обръща внимание, кашля на сила. Моля ви , кажете ми как да я игнорирам? Всяко изречение започва със "Значиии", "В смисъл", понякога забравям за какво сме започнали да говорим, докато тя още някъде търси смисъла!Не мога повече....

20 коментара:

morrt каза...

Много помагат:
" - Извинявай, би ли повторила?" - изричано по-честичко, с много вежлив тон, без дори малък намек за подигравка..
" - Да, да, знам. Пробвала съм, ама да ти кажа - не е нищо особено."
Най-лесният начин е да се съгласяваш с нея, но не съвсем.
" - Да, права си! Макар, че ако питаш мен ..."
" - Точно така! Но от друга страна..."
Е, няма да станете първи приятелки, но предполагам ще го преживееш.
:)

RMPG каза...

Kill her... :)

Анонимен каза...

Значиии, в смииисъълл...
няма спасение :-D

От досадника се спасявам само с бягство. Но явно ти имаш лошия шанс, досадницат да ти е винаги пред очите.

Веднъж един досадник успях аз да му полазя по нервите - беше дошъл да гледа някакви файлове. Аз му ги сканирах с един куп антивирусни, докато той оретелено не започна да подрипва и да вика "стига вече".

от тогава нещо не ми досажа :-D

Но не винаги на човек му се отдава такъв шанс :)

Unknown каза...

OOO, нещата "значииии" много са се влошили май ... разбирам те напълно :)
@morrt, това няма в никакъв случай да помогне, за съжаление ... единствено съветът на RMPG ще помогне, колкото и жестоко да звучи ... съжалявам за този извод, но повярвайте ми, няма спасение

Анонимен каза...

:))))))))))))))))
e tova be6e publikaciata na godinata :P
pozdravi!
i imam lek za vyprosnoto momi4e - napi6i i v yahoo messenger tova - ~:> !

Анонимен каза...

RMPG -6тица,няма друг изход освен ignore,bann,или 79 инчов монитор за да нея гледаш и отказ на покана за обяд-"на диета съм sorry".
маи варианти много стига да неискаш да стигнеш до ринга с нея и само да искаш да я избегнеш,така че няма смисъл да си гледаш белите кичури и да се питаш от нея ли са :DDD

Анонимен каза...

Сложи уеб камера на нейния комп и я пусни в нета.Мисля, че останалото ще се нареди.

Христина каза...

Много благодаря на всички за идеите.:)
Истината е че не могха да я избягвам. Ето днес яде солетки :((, вади слага , така вече 30 мин .

Ще се спра на RMPG и просто ще я убия !!!

Анонимен каза...

>"Ето днес яде солетки :((, вади слага , така вече 30 мин . "

На това момиче му липсва секс май - намерете му някой досадник и да си се задоволяват във всякакъв аспект. Надаявам се да са си взаимно достатъчни

Анонимен каза...

с тая можеш да се оправиш само ако я режеш яко, аз така се оправих с една подобна :P

morrt каза...

Явно е, че RMPG ти е фаворит с неговия съвет. Нека тогава го доразвия, за да го направя(почти) перфектен.
Kill her... :)
SLOWLY!

Успех!
:)

Анонимен каза...

божо и това е идея,па може и на работа да спре да ходи от умора :DDD

Христина каза...

Божо , според мен основно и липсва акъл!А се съмнявам че някоиби се жертвал за каузата.

Моррт идеите ви стават все по-добри!

Анонимен каза...

Забий и един шамар, че да ти мине! :)

Huk0 каза...

Бъди искрена, аз често съм краен с колегите си, но нямам проблеми с това.Който ме ми харесва, не ми харесва, няма да си кривя душата. Кажи и директно без заобиколки! Хайде успех!

Димитър Димитров каза...

Направи се на учтива, направи й кафе, сипи солидна доза разхлабително или циан калий и гледай какво ще се случи.

Добре, сега сериозно. Вие шеф нямате ли?! Ако те е срам да се оплачеш от колежка, тогава ще трябва да я търпиш ;)

Христина каза...

Mammon- не веднъж ми е минавало през главата!

Huk0 няма ефект, тя е толкова тъпа, че не разбира нещата които и казвам :(.

Debilz какво да му кажа, тъпа е и цял ден прави муцки и ме дразни. Това е непрофесионално от моя страна. Би трябвало просто да я игнорирам!

Анонимен каза...

Опитай се да откриеш поне 1 нещо, което да харесаш в нея и обръщай внимание само на това, макар и единствено, нещо... Всичко което те дразни го игнорирай...

Анонимен каза...

Запознай ме, аз ще я излекувам :)

Анонимен каза...

Какво стана с колежката?Аз също имам проблем с малоумна такава,само че работим в операционна зала и грешките могат да бъдат фатални.При мен е от 3 месеца,скъсах си нервите да я обучавам и да обяснявам едно и също десетки пъти,прибягнах към писане,да си чете в тях.Постигнахме много за нейните възможности,знае какви инструменти да си зареди за дадена операция,но всеки ден оплесква нещо,разбърква ми инструменти,които знам къде ми стоят и при спешност мога да взема(клампи).Всичко ми е подредено стриктно,а тя си ги реди както и дойде и не осъзнава,че наистина е от значение всичко да е на мястото си.Подхожда лекомислено и може би трябва нещо да се случи,за да осъзнае къде работи и защо и дишам във врата при всичките й действия.Страх ме е ,че ще има такъв момент рано или късно.Лошото е,че аз нося отговорност.Инстументите,които са стерилно пакетирани по отделно са около 100,наистина трябва време за да им научи подредбата 3 месеца може и да са малко,но тя не се и старае да ги поразглежда всеки ден по малко.Отделно има кутии с конци и 10 кошници с инструменти,които са описани.Два месеца водих търпелива борба да може да ги събира по опис в кошниците(където пише 2 ножици слага 3)и съответно в едната кошница има с 1 ножица по-малко,а аз съм си ги направила да имам инструменти за 2 операции в кошница.И така ми бърка на мен нещата,ако не я проверя.Не се заяждам с нея,тя така го приема.Вече се научи да ги слага по толкова по колкото пише.Имам чувството,че ако хвана продавачката в лафката ще се научи по-бързо.Един ден беше сложила ножицата на санитарката на стерилната маса с инструменти,добре че не я е дала на хирурга да реже с нея и като я питам защо...без да искам...все едно сме в детската градина.Не е малка ..над 30г ,незнам защо подхожда така безотговорно,не съм топач ,но тя не става за тази работа,обучавала съм и студентки,те са по-концентрирани,отговорни и любопитни.Днес беше и първия път в който го отнесох от хирург заради нея,понеже забравила да каже на санитарката да занесе за изследване част от щитовидната жлеза,което се прави по време на операцията.До 20 мин се разбира,дали има злокачествен процес и от това зависи дали ще се махне цялата жлеза.Екипа си чака да се обадят от лабораторията,а материала си стои до нейната масичка в залата,тя инструментира на операцията,но духом е другаде.Не мога непрекъснато да съм и до ....но не мога и да съм виновна за нейни грешки.В началото си мислих,че всеки има нужда от различно дълго време за да навлезе в работата,но колкото повече време минава,толкова по-зле става,а аз вече нямям нерви.Да чакам ли още,посъветвайте ме?!