понеделник, 8 декември 2008 г.

Повръща ми се..

Днес темата в офиса е "Костюмара!". Спора е между мен и въпросната колежка за която писах по долу. Мъжа на мечтите и е с костюм, работи в банка и е фалшив до мозъка на костите си. Не е задължително да я обича, защото тя ще обича парите му и общественото му положение. Ще го показва с гордост на приятелките си, и ще го дели с тях и с Много други.Той ще си бие гъза в тавана, но вечер ще си ляга в студеното легло със студената жена. Но за нея е важно да ползва 6 крема преди лягане и да облича сатенената си нощничка. Иска мъж за пред хората и пари за себе си.

Истината е , че отких къде е проблема. Мама има болни амбиициики , мама мисли че принцесата заслужава принц. Мама е отгледала една негодна за нищо патка, която се цели високо. Високо я пробва веднъж и я захвърля. Появя ва се моят идеал за мъж в нейният живот. Едно умно и амбициозно момче. С реален поглед към света, които ще и подари любов. Ще я боготвори, ще я прави щастива. Но... момчето е от провинцията и представете си родителите му се занимават със земеделие. Мама каза "Ауууу не ти не си за село, ти си за Париж!"Сега седи с извинение нещастна и недоебана. Прецакана от поредното "голямо добро утро"..

Тя не може да си представи дори, колко е хубав обикновенният живот. Онзи в които те радват малките неща, истинският живот. Където материалното е просто начин на оцеляване. Научила съм едно от баща ми "Никога не ставай роб на Цар Пара!" Няма да го допусна! Искам скромен пълен с топлота и искреност живот, дори да се откажа от хубавата работа и големият град. Знам че ще съм 1000 пъти по щастлива , отколкото в сатенена нощничка до един скъп костюм.

43 коментара:

Анонимен каза...

Вечи ич ни ми са копа!

Искам ф офис да работа!

Хем ши одя нагласена,

ду ушити начервена.


На бюроту кат са тура

с вапцан’ти си маникюри,

на кумпютъра ши щракам

и краката ши си клата.



И на шефа ши са слагам,

в рабута дан ма натяга.

Ич ни ща да съм работна,

туй присъда й дуживотна.


Той ни ша ма затурмози,

сал в колата ши ма вози,

фирмата да придставлявам,

хем и да я разкрасявам.


В службата кат са издигна,

море кък носа шси вирна –

ши са фукам, шса надувам,

на граждАнка шса приструвам.





Сал ни знам с каква заплата

шефа ши ма удурдиса,

да ни бъди да ма смята,

чи съм проста кат мутика.






Тоз кумпютър, тез изици

язе къкту съм умница

мисла бързу ши ги сфана,

раснах в убщиство утбрану.



Ни ми мяза тъз мутика.

Гачи най ши мий прилика,

ку ду офис са дукопам!

Нъл сми вечи уш в Европа!?


Чи кандисах най-подире.

Рабута ф града ши дира.

КОнкурси и интервюта –

някак тряа са набутам.


Аку чуйти нейде нещу,

мола ви са най-гурещу

да са сетити за мене,

чи за копан иди времи. :))

Powered by http://kalina.blog.bg

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Нека ги има и такива, цвят да става.Щото иначе ще останем само готини и ще се изпотрепем:)

morrt каза...

Животът ни е пълен с "мамините" синковци и дъщерки. Закърмени с фалшивите илюзии на латиносериалите.
В случая, това с "недоебана" ще се поправи. Или най-малкото ще стане "пре-ебана". Но със сигурност ще си остане нещастна. Дори след време(идва и такова време) да свали гарда и да приеме компромиса, че парите идват от провинцията. Дори да намери момък, който да обича, както майка и не я е обичала. Тя пак ще е нещастна, защото ще живее в "матрицата" - всичко ще се описва с цифри. Цифри, цифри, цифри.
Не, не трябва да ти се повръща, трябва да ти е жал за нея. Тя просто друг вид клошар.

Анонимен каза...

Аз ти казах да я убиеш! :)

Анонимен каза...

>"Искам скромен пълен с топлота и искреност живот, дори да се откажа от хубавата работа и големият град. Знам че ще съм 1000 пъти по щастлива , отколкото в сатенена нощничка до един скъп костюм."

....Има надежда...
Щом има още такива хора.

silvercoin каза...

Хората са различни и възгледите им за щастие са също толкова разнообразни.
Аз също не успявам да разбера такива хора - та те искат толкова малко от живота си. Но този живот си е техен и могат да минат по път, който сами изберат. Не е моя работа да ги заклеймявам и отричам. Както не го правят и те за мен.
Така поне мисля аз.

Анонимен каза...

клошар-подходяща думичка.
жалко това е големият % от жените в днешни времена.
имам няколко познати които живеят по този начин,как неим увря че в краката на шефа днес са те а утре други.
е кво пък нали трябва да има и такива да са радост за нъжете.

by4 каза...

Определено най-свежия и гениален в простотата си пост, който съм чел в последно време! Болезнената откровенност ти прасва един след прочитане :) Чувствам се длъжен да благодаря просто !

Анонимен каза...

страхотно, наистина :)

Ирена каза...

Защо не допуснеш, че е възможно твоята позната да е отблъснала прекрасния на пръв поглед младеж, не защото е от провинцията, а защото не го обича? И това, че е от провинцията да е само оправдание, въпреки че не е необходимо, защото една жена не избира в кого да се влюби, колкото и прекрасен и перспективен за семейство да изглежда един мъж и колкото и да я обича.

Христина каза...

Разбудила съм духовете!

Стихотворението е много подходящо.

Благодаря за суперлативите :) на всички!

Специално ще отговоря на Ирена. Защото тя дори сбърчи нос само като чу града. От там натам той стана втора ръка, неподходящ.

Анонимен каза...

Благодаря за искреността. Аз се омъжих за провинциалист. Мил и нежен, но най-важното с много мозък и сега е с пари, но всичко постигнахме заедно защото се обичаме и вярваме един в друг. А колкото до "патката" такива винаги ще ги има.

Анонимен каза...

Благодаря за искреността ти. Аз се омъжих за човек от провинцията, толкова мил и нежен и с много мозък, сега е и с пари и с костюм, но го постигнахме заедно, защото се обичаме и вярваме един в друг. А колкото до "патката" такива винаги ще ги има.

Анонимен каза...

Наистина е пълно с такива хора като твоята колежка, чието щастие се изразява в елементарни материални придобивки, но моето мнение е, че след като това ги прави щастливи (макар и временно), нека си търсят щастието. Защото насила хубост не става, а има достатъчно примери за хора, които независимо,че са набутвани в определени калъпи, в един момент се преобръщат и си намират пътя, който е различен от изискванията на мама и на татко. Аз имам приятелка, която е много красива, много тъпа и необразована, чиято майка цял живот й е втълпявала, че има шанс само ако хване някоя "мутра" с пари. И тя това се опитва да направи, но неуспешно за съжаление. Вече е на 32, живота и е скучен и безмислен, постоянна депресия и празни надежди. Но времето си върви и ми е мъчно за нея.......Шокират ме изказванията й "ох той е идеалът ми за мъж - даде ми 200 лева, толкова е добър!" Но я разбирам, тя друго не знае, милата. Не я презирам, приятелка ми е все пак, но я съжалявам.

Анонимен каза...

..нормално е всяка жена да търси мъж който да и осигури до някаква степен финансова сигурност. Все пак тя иска да ражда деца и да не ги гледа сама в мизерия, че тогава любовта много бързо ще изчезне. А и няма какво да се лъжем, един мъж без пари и амбиции си е чисто и просто една мърша. А и не ги разбирам хората, които се връщат у дома, защото им идва много напрежението в София например, и просто им е по9лесно да не се борят за себе си, а да лешкунят при мама и тате с малката заплата. После защо съм затъпял и ограничен, защо никъде не ходя по света...но всеки човек си има идеали.

Анонимен каза...

Знам, че въпросната девойка много те дразни. И аз през годините съм се срещала с такива хора. Подобни образи има сред мъжете и сред жените, само дето сред жените са повече като процент.
За многото такива, които съм срещала разбрах че не всички имат еднакви причини да следват такъв модел на поведение.

1. Възможно е въпросната девойка да следва приказките на майка си просто защото не й се занимава да се бори с нея. Причините една майка да контролира така децата си също са различни, но за тях по-долу.

2. Твърде вероятно е момичето да търси финансово стабилен мъж, понеже е израстнала в лишения и не иска да води мизерния живот на родителите си.

3. Не търси любов, защото вече е била влюбена и наранена и не иска историята да се повтаря.



Та... всеки си има причини да живее еди как си. Аз лично по точка едно...ами доста са ми годинките, но все още съм във война с майка ми относно мъжете. Не че ми мисли лошото жената, но приказките са горе долу следните: Много е стар. Представи си как ще гледаш един старец, когато си в разцвета на силите си. Или...Много е млад. Ти ще го отглеждаш ли? Или... Ама този сега при техните ли ще си ходи за празниците. На село при мама и тате? Или...Този е емигрант. Що не си стои в еди къде си? В тая България вече няма ли мъже? Или... Ама този с каква степен/професия е? Май печели по-малко от теб! Как ще си гледа семейството? Ти затова ли прави магистратура? За да издържаш тоя търтей? И т.н и т.н Факт е обаче че все още спорим редовно, а аз все още не съм срещнала човек заради който да си струва да задълбочавам разпрата. Когато това се случи, майка ми няма да има думата. За съжаление не всички момичета са такива.
По точка две бих казала че не би ми било приятно аз да издържам мъжа си.И определено ще е крайно унизително и за двамата , ако той ме издържа. Но надявам се че ще "случа" на мъж и такива моменти дори и да имаме, те ще са си само моменти. Затова ще сме семейство- за да си помагаме взаимно. Важно е човека да има акъл в главата си и да умее да го използва. Иначе историята „Ще живеем в колибка и ще си пържим рибка” е ок за филмите, но така деца не се гледат. Важно е да не се изпада в крайности от типа „Търся си чичко-паричко”
По точка три...гадно е да ти разбия сърцето, но не бива да спираш да търсиш любовта според мен.

Разбира се може причините на твоята колежка да не са сред тези. Може да спада към точка 4- Тя е тъпа курва по рождение. А най-вероятно и майка й е такава.
За такива, уви, спасение няма. Няма надежда че някой ден ще порасне и поумнее. Ще си остане просто преебана.

Христина каза...

Добър ден господин анонимен костюмар.Това, че някой е от провинцията не го прави автоматично неамбициозен. Според мен може да се постигме много стига , човек да иска и да влага труд та дори мястото да е Долно Нанагорнище. Да там няма банка където да си нози човек костюмите, но има много други възможности стига да положи нурният труд. Там не успяват мързеливите. А вие неизвестни ми господине , постигате сигурно невероятни неща в големият град, общувате хиляди хора, и да знаете не звучите никак ограничено, гледайки от своя златен трон :)

Анонимен каза...

Щастието е черта на характера, а не стечение на обстоятелства.Може да ви се повръща, може да ги съжалявате, но...те са си такива, толко им акъла.Сега са нещастни, защото нямат принца(принцесата), кофа марково питие и половин банка пари.Тия, дето не ги намерят ще са нещастни доживот, защото ги нямат.Тия, дето ги намерят-и придобият-ще са нещастни доживот.Защото няма да имат по-богат принц, по-млада пирнцеса, по-голяма банка,повече червило и по-ново возило:)))))Когато щастието е в цифрово измерение винаги си нещастен-защото цифрите клонят към безкрайност и човек не може да притежава безкрайността.Всъщност единственото, което всеки наистина има-това е самият той.От там нататък избираш-да имаш неща, или да бъдеш нещо.Какво нещо да бъдеш-също избираш.И ако избереш провилно-ще бъдеш щастлив, независимо от това, какво се случва около теб.Приосто е, като всички гениални неща.Ама както беше казал хайтов-едно е да искаш, друго-да можеш, трето и четръвто-да го направиш:)))

Анонимен каза...

Щом иска мъж с пари-да го търси не в банковият сектор,защото там големи заплати не се взимат.Имат само един фасон т.е. костюм,но не и пари.

Анонимен каза...

Щом иска мъж с пари-да го търси не в банковият сектор,защото там големи заплати не се взимат.Имат само един фасон т.е. костюм,но не и пари.

Анонимен каза...

Защо трябва човек да се впряга от такива "патки"! Не можеш да оправиш света и кривиците на всички. Това, което на мацката като че ли не й е известно, е че да живееш с някого, когото не обичаш и който не те обича, е по-лошо и от най-зловещия зандан! Един ден, освен ако не е наистина архи-тъпа, ще се "пробуди" и ще онемее в тотален потрес от ужаса, към който с толкова хъс се е стремила и е била подтиквана от скъпото си семейство. Та, жална й майна тогава!

Анонимен каза...

HRISTINA TI SI OLICITVORENIE NA CELOMADRIE I CPRAVEDLIVOST

Христина каза...

Не е така, аз съм толкова грешна колкото е и тя . Не ценя други важни неща...

Анонимен каза...

Всичко е ясно - ограничени хора с нисък морал и голямо самочуствие.. тях материалното дори наистина ги оюастливява и тук ЕДНО НЕ МИ Е ЯСНО!!!

А именно.. защо разумната колежка изпитва неприязън и дори злоба към това същество неразумно.. зашо въобще и прави впечатление чуждите нужди а не си гледа животеца в леглото и без сатенените пижамки и нуждата да осъжда чуждите нужди!? Според мен главното е че се дразни и дори завижда - ниак просто няма причина да се пали толкоз от една явна патка!

Христина каза...

Явно блогванте е нещо напълно непознато за последният анонимен. Идеята е да се обсъждат различни проблеми.Когато има пример е по-лесно. Аз не се дразни , прави ми лошо впечатление. Факта, че подобно нещо е масово.
Нападките са ви безсмислени!

Анонимен каза...

ти леко и завиждаш, че тя не разбира...
:)
тя не разбира твоите малки неща и ще е щастлива с кустюма:)
но тва е проблем на възпитанието;)
тя ще е по-добре от теб винаги в нейните очи ;)
ти в твоите

Анонимен каза...

Патка патка ама изкара Христинчето от равновесие и кой е патката в случая.Тези неща не са така едностранни и това материалче изтъркано е да спазим каноните на морала да се харесаме на аудиторията.:))))))))

Анонимен каза...

БЛОГВАНЕТО ХРИСТИНА Е НЕ ВИНАГИ ДА ТЕ СЛАВОСЛАВЯТ А ДА СЕ ВОДИ ДИАЛОГ КОЙТО ПОНЯКОГА МОЖЕ И ДА ОТРИЧА ТВОИТЕ ПОЗИЦИИ. ТИ НЕ ПРИЕМАШ ТОВА И ОЧАКВАШ ДА БЪДЕШ ВИНАГИ ХАРЕСВАНА? ЛИЧНО АЗ СМЯТАМ ЧЕ Е ЛЕСНО ДА ОСЪЖДАШ ТОЛКОВА КАТЕГОРИЧНО КОГОТО И ДА БИЛО ЧЕ ЧАК ДА ТИ СЕ ПОВРЪЩА!!!!!!!!!

Христина каза...

Глупаво е но няма как. На последните няколко анонимни ще кажа-Съдя нещата които докараха обществото ни до тук.съдя простотията съдя консуматорството и представете си аз наистина уважавам и ценя гордоста и морала.

Освен това , нямаше да е лошо да поразгледате и други побликации преди да слагате етикети, какво целя и какво не !

Анонимен каза...

Предлагаш ни да прочетем не точно статиите а сладникавите коментарчета от върли моралистки!!!Не виждам много голяма разлика между въпросната "патка" и разголените цици и задници че и други части по сайтовете.

Христина каза...

Сега се чудя , какво не се кефиш на морала или на сериозните виждания на хората. Искам конкретно кое ж поста осъждаш. Факта, че считам ценностната и система за жалка. Факта, че виждам фалшивото отношение на костюма към жената,като към вещ. След като си готов са пишеш, напиши и някакво име за да знам с кого имам честа да водя спора. Да повръща ми се от фалша и от лъжите!Нещо против?

Анонимен каза...

Не се кефя на такива хитри лукави и арогантни писачки.Човек трябва да огледа първо себе си.

Христина каза...

Чудесно ! Тогава не чети :)и не коментирай. Прекалено много време и внимание ми отдели!

Анонимен каза...

Този го знам. Един е. Пише си поредни коментари и се пали самичък. Винаги е в контра, винаги знае повече.
Заеби го тоА смешник...

мама

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

ne mislq,az s1m 1 ot tozi malak % maje na koito Im se gadi ot takiva mindili,sex moje6 da si kupi6 no...jovita nee sex I pari,ima si mesta kadeto 1a Jena moje da si prodsva tqloto,a I ne bih se 4uvstval p1lnocenen m1j 6tom do men ima parcal koito vseki moje da si kupi,
izvinqvam se za mainunicata

Христина каза...

Нещата никога не са едностранни. Ако нямаше истински мъже, нямаше да има смисъл. И аз си признавам , сигурно щях да съм една страхотна материалистка :)

Stan каза...

Еха, много добре написано.
Thumbs UP.

Христина каза...

Премахнах последният коментар защото не позволявам на хора , които не ме познават да ми слагат етикети.
Ще отговоря обаче, лицемерно е ако не съм и казала какво мисля. Аз съм. Това , че понякога човек проявява съчувствие не е лицемерно. Да, на 8 ми декември я взех защото ми стана жал. Не е хубаво , когато си самотен без никакви приятели, дори да си най- големият боклук на този свят.

Не ме познаваш изобщо така че пропусни нарицателните и ти би постъпил така :)

Боян Пищиков - Архиватора каза...

"Искам скромен пълен с топлота и искреност живот, дори да се откажа от хубавата работа и големият град."
фопши линий тъй стана при мене

Анонимен каза...

Ммм, определено ми допадна поста. Накара ме и мен да пиша ...