сряда, 10 декември 2008 г.

Изневярата!

Днес съм провокирана да пиша за изневярата от cynical.elfglade.com
За мен мъжете изневеряват по подразбиране. Единственото , което някога съм искала е да не знам! Да се направи интелигентно. За това първият път беше истински шок. Не беше от София а на някакви си 320 км от тук. Разбира се аз пътувах. Мислех, че го обичам.Мислех си, че ме разбира, че съм важна за него. Беше първият мъж в живота ми. В началото не знаех. Последва- "Не идвай тази седмица пиленце, флъфче, ангелче имаме учение","Недей да идваш и тази .... защото ще пада комета!" Докато не получих шамара. Най- добрата ми приятелка "Той живее с друга!"- Живее. Разбира се, били сме паралелно с него, докато принца избере. Така се запознах с изневярата, грубо и на първият опит. После вече нямаше значение, как ще ме тровят, т.е с колко!

Истинската изневяра не е онази която правиш напук. Не е онази, която е просто за спорта. Тя е истинска когато всичко се дължи на инстинктите и химия. Още със влизането погледите ни се срещнаха никога не бях усещала нещо подобно. Течеше ток. Седнах до него. Дишането ми се учести, не можех да откъсна очи от него.Исках да го докосна, да ме докосне. Той каза-"Само тази нощ без обяснения, без имена , без усложнения. Знам ,че усещаш същото!". Станах усмихна му се, и си тръгнах. Исках го безумно... Избрах да остана вярна !

22 коментара:

Анонимен каза...

Ами... като мъж мога да кажа... права си.

Анонимен каза...

^^ :))

Христина каза...

Но това не е оправдание !

Наитина страшно е силно , като усещане. Но ако обясниш на половинката си подобно нещо, тя няма да разбере нали. :(

Като сме на темата... Момчета като изневерявате казвате ли си?

dzver каза...

изневеряват жените и мъжете точно по равно, математически факт.

Анонимен каза...

tova e nai tegavoto i bolezneno ne6to v 6ibaniq ni jivot,o6te pove4e da ti go kajat v o4ite,po tazi tema vanagi s1m se zapitval za6to nesme kato jivotnite,ot tova pogolqmq bolka nqma

Анонимен каза...

Много точно казано, жалко, че "половинките" никога не искат да разберат и открият разликите между понятията за изневяра... :)

morrt каза...

Във времето, когато го правех, имах глупостта да казвам на жена си.
Сега вече не бих и казал.
Не че съм се засилил да кръшкам, де...
Мисля, че след двадесет години заедно, я обичам повече отколкото в началото. И не бих могъл съзнателно да и причиня болка.
Да, да, знам, че малко романтично прозвуча, а пък аз съм скаран с романтиката. Но е факт.

Unknown каза...

Ще коментирам, няма как. Много мога да коментирам по темата, която си засегнала... Изневярата е болка, която си мислиш, че никога няма да простиш, ако си тръгнеш още в началото - болката е голяма, но минава с времето. Ако решиш да останеш и простиш първия, втория път ... започваш да свикваш с мисълта, не човекът, с когото си, не е само твой и болката намалява... но остава унижението и чувството за безполезност, докато един ден не решиш, че си се уморила да прощаваш и да го оправдаваш за грешките.

Мислех си, че никога няма да го изживея този момент с изневярата, но уви. Всичко ставаше под носа ми, в собствения ми дом и аз знаех за това.

Жалко е когато се стигне до този етап от една връзка, а то в повечето случаи се стига до там. Ако е моментно - това няма да навреди толкова, но ако е постоянно и има намесени чувства - по-добре тези двама души да се разделят...

Христина каза...

Веси ти издай, наръчник "как да истърпим изневерите на Боклука до нас"!

Не момчета не казвайте, недейте. Правете го интелигентно така , че тя никога да не разбере, от никой!

Fobos каза...

Изневярата е нещо, което човек може да осмисли, ако я е преживял - претърпял такава болка или я е усетил от нечии действия.

Изневярата често е дупка, която другия не успява да запълни или която е твърде голяма и вече е късно за "кърпеж".

Често в особени състояние на духа, (примерно след употреба на алкохол) човек е склонен да разкрие какво му липсва или не харесва у партньора си. За жалост, проблемът не е решен, а временно "забравен", а възползващия се от него често е неподходящ.

morrt каза...

Цитат от "Улицата":
"Изневярата е моята същност. В изневярата има хем "вяра", хем и "изне".

Unknown каза...

Хриси, подтикваш ме да го направя, да знаеш... може да се получи и интересно четиво..

Иначе те подкрепям, мили момчета и мъже, не парадирайте пред приятелките си волно или неволно за кривването си от пътя, но помнете, че ние жените ги усещаме тези неща рано или късно.

waysbg каза...

bravo ti si blog na denq
mnogo s radvam i blagorodno ti zavijdam

Анонимен каза...

MILI HORA - ISKAM DA VI SPODELIA, CHE IAVNO OBIICHAM TOLKOVA MNOGO EDIN MAJ, CHE MAI VSICHKO NAISTINA SAM MU PROSTILA VECHE I NE ME INTERESUVA KAKVO SHTE STANE ILI PO-VEROIATNO NIAMA DA STANE MEJDU NAS NIKOGA POVECHE OT SEGA ZANAPRED! AZ SAM GO PRIELA, KAKAVTO GO POZVAM S VSICHKITE MU OTRITSATELNI CHERTI I SAM BLAGODARNA, CHE JIVOTAT MI ME ZAPOZNA S NEGO!NADIAVAM SE DA IMA POVECHE HORA KATO TEB I DA BADESH ZDRAV I MNOGO SHTASTLIV VINAGI - DORI I NIKOGA POVECHE DA NE SE VIDIM ILI DA NE SI PROGOVORIM SLED VSICHKO, KOETO SE SLUCHI TEZI MESETSI, MILI......!

Анонимен каза...

Ок аз ще обобщя с едно предложение!
Навлизайки във фазата на сериозни отношения с 1 мъж вие жени трябва да изкажете своето мнение относно изневярата (естествено в свеж нормален приятелски разговор в подходящ момент и среда) ,което не трябва да звучи агресивно но ще ни постави (нас мъжете) пред избор в случай че се окажем в безпомощната ситуация (Ту Би ор Нот Ту Би) в случая "Ту Ду ор Нот Ту Ду" ,която за нас е сравнително трудна за преодоляване и повечето от нас биха си казали: "За Родината Напред" или "Ура а а а" или "Бре таз ква красива стана само след час в Бара и 3 водки!",та това което трябва да създадете у ЛЮБИМИЯ си партниор(за друг тип партниори не важи) е чуството че за вас нещата са на принципа "Око за око и зъб за зъб" или в случая "Хуи за Хуй и Путка за Путка" ,което ще рече че ако го направи вие също ще го направите с друг!(което може да не правите наистина а само да го накарате да повярва в това и след което ще му кажете че е било така яко че го зарязвате заради другия)!
Ако изпитва към вас истински и силни чуства винаги ще избере "Най си е хубаво при мама" и ще ви остане верен!
Ако не помислете дали този е вашият правилен извранник!?
П.П. Политици МРАЗЯ ВИ !

RoujkaBG каза...

Всичко е относително.

Анонимен каза...

Мъжът е конкистадор, завоевател търсач на нови земи и хоризонти.Когато мъжът изневерява той следва природата си, мъжката си същност.Не се замисля за последствия , причини, няма терзания, няма и чувства, нищо освен нагона генетично заложен ни.

Христина каза...

Весенце така е , да правят каквото преценят, но да е елегантно!

Митак пожелавам ти и на теб същата чест!

Анонимна я не се връзвай , просто се огледай и ще намериш по-добър!

Анонимен1- Обобщението ми хареса:)

Анонимен2- ОООООООООООООООООО! Това със завоевателите. Без оправдания далеч назад в историята и цивилизацията. Да такива сте, податливи на първичното. Това не значи , че не може да се го пренебрегнете. Понякога просто не искате:)

Gerr каза...

Анонимен - Жената по природа е майка, родител, търсачка на нови възможности да си направи бебче.Когато жената изневерява, тя следва природата си, женската си същност.Не се замисля за последствия, причини, има терзания, има и чувства, има и желание да стане Майка - нещо генетично заложено й. :)

Gerr каза...

С други думи - нека не обвиняваме природата, защото днес жените не забременяват на всеки 9 месеца, нищо че им е в природата.

Анонимен каза...

Izneviara... Kakvo e tia ? Izneviarata za men e tova, koeto bi naranilo choveka s kogoto sym. Sluchvalo mi se e i znam za kakvo stava vypros. Edna izneviara moje da se poluchi po mnogo razlichni stechenia na obstoiatelstvata... Dali da kazvame? Zavisi... Ako neshtata sa stanali incidentno ili bez umisyl i chuvstva, ako sme uspeli da prikliuchim vsichko i to e veche zad gyrba ni, togava otgovoryt e NE. Shte se povtoria i potretia ako triabva... NE, NE i NE. Niama nujda da naraniavame chovekyt do nas i da mu predostavim prichina da ne spi po celi noshti, misleiki samo za edno edinstveno neshto i chuvstvaiki se predaden. Toi/tia ne triabva da razbira po nikakyv nachin. Tova si e nashe breme, i neshto koeto triabva da izmychva nas, a ne drugia. Oshte poveche che nie sigurno shte sme zabravili za tova sled mesec-dva, no ot drugata strana shte boli mnogo dylgo vreme.

Kak da napravim taka che polovinkata da ne razbere ot niakyde drugade? Mnogo prosto - NE SERI TAM KYDETO IADESH. Ako edinstveniat nachin po koito izneviarata moje da stane izvestna e da si priznaem, znahci prostoto premylchavane na neshtata e dostatychno.

V sluchai obache che neshtata stanat po-slojni, ili se poiaviat novi / izcheznat stari chuvstva, togava niama smisyl da se prodyljava... Togava triabva da prikliuchim neshtata sami. Otnovo priznavaneto ne e nujno, no prosto niama smisyl da sme s edin chovek i da mislim za drug.

Iskam da vmetna i edno posledno neshto po temata: Vypros ot roda na "Izneveriaval(a) li si mi" ne se zadava. Togava otgovoryt moje dosta da te iznenada. A edin lyjliv otgovor vehce e dosta seriozen povod za ugrizenia otkolkoto edno prosto premylchavane i zabraviane.

Tolkova ot men.

PS: molia ako admina ima vyzmojnost da prevede posta na kirilica po niakakyv byrz nachin da go napravi... V momenta niamam vyzmojnost. Avtomatichnia prevod latinica-kirilica v abv go niama veche.

Анонимен каза...

"Станах усмихна му се, и си тръгнах. Исках го безумно... Избрах да остана вярна"

И аз съм го правил. Тя беше приятелката на мой добър приятел. Сега съжалявам. Мисля че никога няма да забравя това момиче.
Дали ще го направя пак? Не мисля.