петък, 12 декември 2008 г.

За Студентски град!

Този път мили студенти вие прекалихте. Не управляващите. Много е лесно отново да посочим с пръст и да кажем целият проблем идва от горе. Аз лично не мисля така.
Ходила съм в студенстки град не малко пъти. Не малко пъти съм била свидетелка на различни изяви. Вие сами убихте момчето, всички вие с распасаното ви поведение, с неконтролируемото ви пиене. Вие , които всеки път подминавате боищата ,които стават.
Такава е истината. Този път проблема е в това, че родителите ви имат доверие, а вие ги предавате. Идвате и започвате да вилнеете. Ако сега ви кажат "Край"! Край на всички дискотеки, барове и купони в Студенстки пак няма да е добре. Ще ви нарушат личната свобода. Вие сами трябва да предприемете промение, не правителството,кмета, общинарите. Вие мили студенти , трябва да започнете да разграничавате свободата и свободията!

22 коментара:

Анонимен каза...

Мне не съм съгласен.
Има както казваш, много разпуснати студенти, но те са както голяма част от сегашните младежи. Както и учениците. При тая анархия в училищата няма начин и студентите да са различни.

Но за да е така, виновни са преди всичко политиците, и то съвсем не само сегашните.

Христина каза...

Кой политик е научил децата на агресия? Кой политик позволява на децата да пият? Проблема не е в политиците, а в мен и в теб ! Ние не умеем да защитаваме децата, да ги пазим. Те започнаха да растата с голите ц.. на поредната фолк певица. Пиенето, наркотиците , цигарите.... оръжието, мечтите за власт. Ние им ги създадохме. Обществото! Политиците, те допринасят за положението. 89 получихме свободата и я обърнахме на анархия.

Анонимен каза...

Тук:
http://www.webkeybg.info/the_cave/?p=275

опитах да отговоря набързо

Анонимен каза...

Един трезв глас!

Тази вечер в новините по ТВ чух още нещо, което вече не е „прекаляване”, а цинизъм от най-долна класа. Студентски организации се карат за „славата” да са организатори на протеста. И един от техните активисти каза: „Това не е толкова важно, важното е, че студентите излизат на улицата. [b]Толкова отдавна не бяха излизали[/b]”.
Разбирате ли - добре, че убиха момчето, та най-после студентите пак да излязат на улицата, че иначе не можем да ги накараме…

Сигурно и тези студенти, които са били свидетели на убийството, ще участват в „излизането на улицата”. И други, свидетели на побоища без смърт.

Изобщо да, трябва да се протестира – срещу правителството, полицията, общината, образованието, възпитанието от соца, комунягите и Буш!
Че иначе трябва да се замислим за самите себе си, а това обикновено не е приятно занимание…

Анонимен каза...

Много кофти ми става, когато видя интелигентен човек да повтаря като папагал това, което му се внушава от медиите.

Вместо да повтаряш конската мантра:
http://helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=110214

"ние сме си виновни", помисли - когато имаш деца, ще се интересуваш ли къде ходят, кога се прибират, ще се опитваш ли да им обясняваш, защо не трябва да следват някои модели на подражание. Въпросът е риторичен.

Или може би ще им обясниш,че най-голямото благо на демокрацията е, че могат от 7 годишни да се наливат до трупясване и че най-важната цел в живота е да се сдобият с лъскави финтифлюшки, независимо как. Пак риторичен въпрос.

"получихме свободата и я обърнахме на анархия."

Кои я получихме, от кого? И как я превърнахме?

Когато след 89 започнаха кражбите и злоупотребите масово, мазни политици повтаряха от телевизора, че нямало закони и за това...

И овцете го повтаряха -"то няма закони..."

А как не помисляха, че година по-рано по силата на дотогавашните закони, които никой не бе отменил можеше да вкарат човек в затвора, защото нарекъл милицонер "шаро"!

И същите тия полицаи изведнъж станаха безсилни...

Или по тези закони осъдиха на смърт 2 момчета от Димитровград за кражба на 100 000 лева, които бяха възстановени до стотинка!

И този същият съд стана безсилен срещу кражби на милиони и милиарди левове.

Хора, мислете преди да повтаряте като папагали това,което изискват от вас да повтаряте и в което да вярвате!

Анонимен каза...

Човек ако сам не се пази...друг няма да го опази. Имаме пълнолетие - пием и носим последствията. Дали студенти са се били или възрастни...все тая! Това, че някои хора ги избива на агресия като се напият си е лично техен проблем!

Анонимен каза...

Съгласен съм, Божо, с казаното от Вас. Чудесно, няма да повтаряме като папагали. Сами трябва да търсим отговори на въпросите – а не само да ги задаваме, нали?
Не, не ми се е налагало да обяснявам такива елементарни неща на децата си – когато бяха на съответната възраст вече знаеха сами да правят преценки. На това ги бяхме научили.
За свободата преди да питаме „кои, от кого я получихме и на какво я обърнахме” не е зле да помислим за коя свобода става въпрос. Защото и тя си има съдържание, не е + - безкрайна. Между другото, ако в началото на 90-те бяха започнали да съдят някого по съществуващите закони (някои от тях още са в действие!) сещате ли се какво щеше да стане? ;)

И понеже тук става дума за протеста на студентите, хайде, не медийно ми разяснете за какво точно ще протестират студентите на улицата според Вас. Доколкото знам има арестувани – значи полицията си върши работата в случая. Остават по-генерални искания – да се осигури ред в студентския град например. И как го виждат това студентите – от 20 часа до 8 на всеки студент полицай? Аз пък имам предложение – в студентския град да няма НИКАКВИ дискотеки, барове и подобни заведения. Дали студентите ще го приемат? ;)

Извинете ме, Христина, за нахалството, но и аз съм стрелец… :D

plam каза...

Съгласна съм с Божо, поколението изпростя, и те първа ще сме свидетели на такива случаи. Как по мое време и по времето на моите родители, хората в студентски град си се напиваха, но без таки ексцесии.
Има адски много прости деца, които ще станат студенти и ето това ще са последиците.... Въпрос на възпитание е, за съжаление простотията става все по-масова. Само незнам защо на останалите възпитани хора ни се налага да го търпим. Нали и утре моето дете ще стане студент, да треперя по цяла нощ дали някой плод на тая просотия няма да му посегне. Как аз мога да съм възпитана и да давам добро възпитание, а на други им е разрешено да са прости....

Анонимен каза...

В сравнение с това,което се случва сред младежите на Запад и бившите соц. държави,в България все още не е толкова зле по отношение на издевателствата сред младите.Вижте какво става в момента в Гърция.Това са плодовете на т.н. демокрация.Никой не го е еня за никого!Всичките идиотщини сред младите са провокирани от дереджето,до което ни докара Западът.

Анонимен каза...

Доста тъпо исказване, да не кажа курвенско. Явно авторката е на ниво "студенка в ЮЗУ-то", а сигурно е и блондинка. Виновни са студентите, да, но не тези които мизерстват в студентски град на фона на чалгата и боклуците, тези които са изпозавършили в москва и лондон и ни върнаха в турското робство.

Христина каза...

Доста сериозен дебат. Радвам се на което.
Аз искам да кажа само, че на имам брат на 18 - Предполага се , че е възпитаван от учителите , които Божо визираш. Смело казвам , че като мислене не се различваме много, като позиция също. Защото всичко сме получили от родителите ни. Т.е всичко идва от къщи. Ако човек научи дете то си да уважава учителите и хората изобщо. То ще ги уважава:) Ако обаче баща му вика "нема да и се даваш на тая крава да ти се праи на интересна , че ще дойда и и счупя главата", е какво да очакваме.
Нека, моля ви се включи студент, ама от онези с безкрайните купони пиене ..... да ми разкаже за Студенстки град и да между другото за уважението на студентите към полицията. Защото съм била свидетел , на изяви"Къв си ти, знаеш ли кой съм аз? Занеш ли кой е баща ми, че сега ако звънна ще ти истине местенцето....." пиян студент към полицай!

Анонимен каза...

Това го писах на 1ви декември...

http://cynical.elfglade.com/?p=796

Не визирам Студентски град, но тя чумата у новото поколение плъзва из всички квартали :(

Христина каза...

Да, бях го чела!

Добре , а какво да направим? Дайте ми моля ви идеи, вие имате деца! Как да спрем нещатата ние, а не да чакме Бойко, Мойко...Сергейко.....

Христина каза...

http://kaknese.blogspot.com/2008/12/blog-post_12.html

Анонимен каза...

Аз нямам деца (все още)...
Няма да повтарям мнението си за решението на проблема, но все пак: Родителя е най-най-най-важен. След него са останалите поучители в живота.

Преди малко се прибирам от... съботна размотавка с приятели. Отново минавам покрай Амор и Карамел и... ония гадни дискотеки в подлеза на Черни връх.

Освен стандартните голотии, пушеници, пиенета на 12-14 годишни, на т.нар. детски дискотеки... на едно от стълбищата вонееше на... манджа с алкохол.

Причината: някъв хлапак се държеше за главата, стъпил в собствената си повърня, седнал на стълбите. До него две приятелчета (негови), които му говорят мило и го държат в съзнание. Те тоз пикльо нямаше 15, сигурен съм.

След това... в автобуса като се качих на една спирка се появяват три момчета. Ако им събера годините ще получа число по-малко от 50.

Радваха се, засмени такива, приказливи... защо? Единия по едно време изпод якето извади някво много яко шише с бандерол. Още преди да стигнем следващата спирка вече въртяха бутилката. На единия даже не му хареса вкуса, почна да кашля... Ми моето момче, това не е за деца бе дееба! Пфуу!

П.П. Извинявам се за френския...

Анонимен каза...

Мда, знам я статията от КакНеСе...
Забелязах, че на много места из центъра са разлепени постери със снимката на убития младеж и разни призиви отдолу. Което силно ми напомни на моята статия (нещо от сорта на: "Утре това може да си ти"), затова я пускам тука :(

Анонимен каза...

Знам че е всекидневие...
Беше 1ви декември (няколко дена след инцидента (колкото и някои да не харесват това нарицание) с журналистите на bTV)

След това 5ти декември...
Междувременно и в Гърция случките (всмисъла на убито хлапе, посред нощ... на 15 години)...

А детските дискотеки - тц! Широоооооко отворени врати :(

Христина каза...

Аз лично от Студентски град съм карала 18 годишни в изтрезвителното. Не искам да говоря, че едвам накарах приятелките на въпросното девойче да я оставят да тругне!
Това което описваш е всекидневие!


Le_Grand_Elf Разбира се темата е същата!

Христина каза...

http://svejo.net/home/link_summary/117844-Za-Studentski-grad



Омръзна ми да пиша в свежо, едно и също нещо. Не обичам личните нападки, обаче ще отговоря на дамата която в 236643 поста ми обяснява колко съм тъпа и неморална.

1- съчувствате само на медиините случки. Защо не се разрази подобен деебат, когато деца умират от рак, или хора от спин? Защото медиите са тези, които лансират ващето мнение. Обработват го и вие госпожо звучите , като Ани Салич която просто чете.
2- Защо моето поколение не израстна убиици, изнасилвачи.....че даже и мутри не сме? Защото родителите ни ни възпитаха добре. Знаехме къде са границите какво можем и какво не. Сега вече не е така. Политиката и политиците не са изиграли роля, защото аз съм расла в най- смутните времена. Истината е че сега всички обясняват , как друг им е виновен.
3-Наистина много пъти повторихте едно и също, аз съм част от младото поколение. Вие не сте. Вие живеете в някакъв вид вакуум. Дискотеките в студентски не са проблем. Нямате идея какво представлява студенстки купон. Така е и 200 да има и една да е, студентите ще си поркат по общежитията и пак ще се бият. Вие не разбирате, проблема в случая е липсата на контрол. Факта че мама и тати ги няма...

Вече не ми се пише. Считам , че предостатъчно обясних какво мисля. Нито съм тъпа нито съм айде да не ви цитирам. Моята позиция е такава. Благодаря ви че просто си плюете и че сте бясна на света. Не ви видях на шествието. Едва ли ще ви видя да подкрепяте истинска някоя кауза, освен на думи. Лицемерно е да ми пожелавате деца и така нататък. грижете се за вашите и се старайте да знаете къде и какво правят.

Анонимен каза...

Христина и Графа - от къде такава любов необяснима към политиците и чиновниците :)

Ясно е, че всичко започва от домашното възпитание. Обаче семейства е имало и преди 9.9.1944, през 60-те и 70-те години на 20-и век, сега пак има.

Защо възпитанието става все по-лошо?

Как ги виждам нещата донякъуде съм описал тук:
http://www.webkeybg.info/the_cave/?p=184

И не мисля, че аз съм виновен, за прогресиращото опростачване на нацията.

А ако смятате, че вие сте виновни, ами вземете мерки да се оправят нещата :)

Анонимен каза...

Какво протестират студентите ли? Има или няма връзка станалото с политиците? Ако проблемът е в родителите, които не са си научили децата, как така изведнъж родителите, израсли "по онова време" са започнали да възпитават децата си в чалгизъм?

Голяма част от хората живеещи в Студентски град съвсем не са студенти, а са настанени там по различни начини и далавери. Да не говорим за клиентите на местните барове откъде идват. Фактът, че в Студентски град има толкова много заведения. дискотеки, казина и публични домове не се дължи на незаинтересоваността на студентите за учението, понеже не са подбрани по-строго. Просто това е територия на временното жителство, в която те нямат никакъв глас и права и в която поради това е възможно да се въртят далавери. Затова там е пълно с хлебарки, счупените прозорци никой не ги поправя и въртящите тези сделки нямат сметка да съществуват механизми за контрол и ред. Студентите, живеещи там, са хора, които просто не могат да си позволят квартира другаде, където може да се живее и учи нормално.

Христина каза...

Добре, само че студенстите сами си влачат с тях нелегални. Студентите не спазват правилата, никой не може да ги спре. Вие сами не можете да спрете това което се случва в собствената ви стая. Там където е мизерия, тази мизерия е направена от някой преди вас, не от домакинката. Хлебарките са проблем на София не на Студентски. Истината е, че трябва да е по добре. Забелязвам ремонтите , а вие?
Сега е важно да запазите това, което отново ще изградят за вас. Нека видим, колко бързо всичко ще рухне ...