неделя, 21 декември 2008 г.

Когато живота е теория!

Днес ще разгледам един интересен образ.
Такъв чиято самооценка е някъде в небитието.
Персонаж, чийто живот се води розов балон. Никога ама никога с нищо сам не се е оправил. Цял живот или са родители, или са приятели или е просто някой. Никога не се е изправил срещу реалноста да я види хубаво и да я прецени. През това време обаче е компетентен.Живота му е просто една теория, защото и проблемите са просто на теория. Всяко решение е предпоследно! Винаги за всичко другите са виновни. Персонажа е добре познат като"никога незнам какво искам , ама ти само да ми кажеш , че не искам".Т.е едно голямо дете.
Защо от къде идва подобно поведение?
От фалшивото самочувсвие и сигурност която всики създават. Как после този човек ще оцелее, как ще се бори? Той е научен да е нагъл , никой никога нищо не му отказва. Така че с наглоста си ще просперира. Всичко е просто вятър от емоции и глупости. Лошото е че поради факта , че проблемите се създават от скука, никога не се знае каква тъпотия ще измисли. Спора винаги става глобален, защото никога не е само между двама човека. Персонажа вкарва поне още трима, които да заемат позиция. Разбира се това точно е горепосоченото търсене на сигурност. Накрая те е скарал с поне 5 ма човека, и те е оплюл поне пред още 60.
Как да се действа? Аз лично си признавам, незнам какво да справя с ткива хора. Опитах с добро.Опитах с лошо. Опитах с игнориране. Но персоната натоварва, защото трябва да се прави на интересен. Демонстрации от рода "Виж ме колко съм ти ядосан", "Сега ще ти покажа , как мене всички ме обичат".

Не съм сигурна, че добре обясних , но аз така го усещам.

8 коментара:

Анонимен каза...

Брат ли имаш?

Христина каза...

Имам , но това не е за него :)

Анонимен каза...

Jalko,takiva hora ima I e lo6o kogato sa ni "malko" rodnini.na moita glava ima drug tip netarpimi hora-marmori,ne tarpi zabelejki a samo pravi poneje e vinagi prav za6toto vsi4ko znae,a kogato zgre6i sveta mu e kriv I estestvenno ti,samo toi e prejivql I toi se e ma4il i kogato nemu se ugodi e besen i pak kriv,tova 4ove4e kak se tarpi.I jalko 4e pak se pada rodnina I go vijda6 vseki den

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...

(Предното е мое, сори) Знаеш ли, зависи на колко години е такъв чвек. ако е под 20, има мегдан за развитие(и в 2те посоки, разбира се); но ако примерно е над 30 - по-добре имай минимум взимане-даване с него, или никак - зависи кое ие възможно за момента.Може и да се опитваш да му въздействаш, но нали знаеш, че промяната не става докато някой стои до теб и те подтиква да я направиш - става като те оставят сам да смелиш онова, което са се опитали да ти обяснят/покажат/втълпят.

Анонимен каза...

Весели празници мила!
Сбъдване на мечтие!
Поздрави!
Светла

Анонимен каза...

4estita koleda I veseli praznici Xris i na vsi4kite posetiteli na bloga ti

Христина каза...

Много ти благодаря Светле, на теб и на твоето семейство желая здраве и успех!

Анонимен познаваш ме ама не казваш кои си. Благодаря за пожеланието!