вторник, 27 май 2008 г.

Пенка!

Ще обсъдим онази добре възпитана и облечена съвременна необвързана жена.
Пенка си знае цената. Сутрин пред огледалото докато поставя новото си червило, тя си мисли за мъжа от офиса до нейният. Колко печели той? Изглежда ли добре? Ще може ли да издържа семейство?
След това докато пътува към офиса вече си представя , че е женена за него, и какъв е живота им. Между временно се прокрадват спомени за няколкото предходни неуспешни връзки. Пенка забравя историята за сметките и кръчмаря. Докато се лута да търси идеалният мъж, пропуска много идеални възможности. Пенка просто не може да се прежали, заради мечтата.

Както каза Божо в предишната тема Имаме няколко варианта!
Накрая Пенка се примирява с факта, че с нищо не е по- различна от другите жени. Оглежда се и просто на посоки хваща нещо.Буди се на 45г. с мъж в леглото, но безкрайно самотна.
Другият варинт е просто докато избира от многото да остане сама. Въпроса е защо? Защото материалното, кариерата,парите са наделели.

Пенче, огледай се и просто послушай сърцето си,а не банковата си сметка!

Кратък паралел:
Пенка и Пешо просто са забравили, колко е хубав живота!Как секса и парите не могат да заменят едно много хубаво чувство Любов!

4 коментара:

Fobos каза...

Хъх... Не мога да си представя живота на Пенка... Предполагам, че равносметката идва като гръм от ясно небе и в най-неподходящия момент.

Подобни момичета/жени имат висока мотивация, но "слаба" ценностна система и елементарните неща са обект на желанията им. В един момент обаче порастват (и в двата смисъла) и усещат колко много са пропуснали от живота.

Иначе идеалната комбинация е Пешо и Пенка в чисто платонически аспект. Много жалко е един от двата образа да се влюби, защото почти никога това не е според техните предварителни планове и поради тази причина те пропускат възможност да бъдат истински щастливи.

Христина каза...

Пенка е станала като елка. Пресмята вади и слага, и нищо и никой (дори собствената и гордост) не я спират да постигне желаното.

Понеже така и така с мъже коментирам. Момчета с такива девойки, колко често се срещате?

Анонимен каза...

Спорадично. В перспектива не си струва, но пък има своите предимства.

От друга страна, въпросите, които си задава "Пенка" са напълно нормални и е резонно всяка жена да ги поставя пред себе си. Ако не го прави, има проблем. Разбира се, трябва да знае къде да тегли чертата. Мъжът също.

А

Христина каза...

Задавам си но не спрямо пормонето му, а спрямо умственият багаж!А ако се хвана, че много мисля за това , какво може и какво не. Това значи, че се е изгубила тръпката и няма никакъв смисъл.