петък, 9 май 2008 г.

Против кражбите!


Вчера станах свидетел на една безумна ситуация. Всични знаете за джепчийките на халите.
Вървя си аз вечерта и забелязвам тумбата циганки лежерно облегнали се, спокойно оглебждат хората. В някакъв момент забелязаха две момчета с раници. Със скороста на светлината се спуснаха след тях. Никога не оставам равнодушна, забързах се и стигнах момчетата. Обясних им накратко,какво предстои да им се случи. Да кажем спасихме положението. Обаче вместо да си седят на гъза, след като викнах на въпросните да се разкарат. Нямаше такива кълни,та щяха да ме бият, та как съм могла да ги обиждам те просто си вървели.
Добре аз не разбирам, учила съм много години близо до Халите. Те са си едни и същи.Виждала съм ги много пъти. За толкова време нито една от тях не е попаднала някъде в затвор нещо. Аз нямам обяснение за това. Няма ли закон или някакви органи на реда, та те се виждат от километри. Това се случва до Шератон.
Още нещо наскоро, докато се мотках в квартала. Мина един нов Хамер, нямаше как да не го забележа. Е няма да познаете, какви бяха притежателите.

За да не ме разберете погрешно. Уважавам хората , които работят и си плащат сметките.Но е факт в България циганите са с привилегии. Всеки месец ми отдържат пари за тях, тока им плащам и накрая и в джоба в автобуса ми бъркат. Има нещо сбъркано!

11 коментара:

tech_noir каза...

Ами не, няма. Това са привилегировани граждани. Тебе може да те спират и джобят полицаи през 50 метра ако тичаш с раница и тъмни очила, но представители на малцинствата никога. Те имат права.

Христина каза...

Е то в тази дтржава само те имат права май!

Анонимен каза...

Бориха се за правата си и ги спечелиха

Христина каза...

Може ли да ми кажеш пример за тяхната борба за права? Аз все си мисля, че те са им подарък само защото са малцинство...

Анонимен каза...

Ето пример: отказват да си заплатят сметките за тока ;)

В България има доста други малцинства, но не съм чул някое от тях да се радва на безплатни ток и вода и неограничени социални помощи..

Спечелиха си ги, защото са голямо малцинство - имат своя процент гласове на изборите. И много добре знаят как да се възползват от това

Анонимен каза...

http://bg.wikisource.org/wiki/Правна_рамка_по_въпросите_на_малцинствата

Христина каза...

Политиците се възползват от циганите, защото лесно ги манипулират. Не са се борили, получиха правата си на готово. Че даже и ЕС им подари още понеже не ги иска нито в Германия нито където и да е било. Нека са тука , и нека са доволни за да седят тука.

Анонимен каза...

Искаш да кажеш, че политиците лесно се манипулират ;)

Признавам, направилно използвах "бореха се". Трябваше да е "биха се и победиха". А битка спечелена без нито едно стълкновение - това е двойно спечелена битка. Между тях има наистина образовани хора, има и много богати хора, със голямо влияние. Това че като цяло изглеждат бедни и глупави е подвеждащо. Отклонява ни вниманието от играчите. Пък и да си мислим че умните и образовани хора ще се грижат за България преди всичко е глупаво. Те се грижат преди всичко за себе си. Затова не са бедни и глупави.

А още по-лесно манипулират нас. И това и стана. Не циганите решиха изхода на редица избори, а ние. Защото ни е страх, че циганите изведнъж могат да получат глас в управлението, подарявайки им настоящите им 'права'..

И кой избра настоящото правителство? Коя "националност" е най-многобройна в държавата?
Издънихме се.

Като се замисля, наистина.. циганите са разделени на няколко големи групи, които делят властта си над няколкото милиона малцинства - нac

Христина каза...

Исках да кажа , че политиците лесно манипулират циганите.

Иначе, си напълно прав!

Аз за това подкрепям Берковица, Гетото. Това е начин да държиш един подобен проблем под контрол.

Анонимен каза...

Гулазите са примамливо, но неперспективно решение, защото след 10-20 години, ние самите вече ще сме етническо малцинство в страната. ;) Тогава ще ни затварят в тях, че с радост в сърцето и песен на уста, най-накрая, да заработим усърдно за милата наша Родина.

Сега трябва да се обединяваме!
Радва ме факта, че се забелязва зрънцето на едно бъдещо Възрождение, но силно се съмнявам то да придобие някакво реално влияние преди процентът ни да намалее. Поговорката "..Трима българи - чета с предател", уви, е твърд социален закон.
Ако сега се придържаме към спогодбите за правата на малцинствените групи, поне няма да дадем извинение на ЕС да забравят за малцинството от българи в България, и има вероятност да помогнат с това-онова, имаме шанс за оцеляване.
Е, остава едничката възможност, държавната управа да се поразвижи, възможно най-скоро, в правилната посока - Пу, да не им е уроки!

"..Да се обединяваме". Не мога да кажа защо, особени паразитни идеи бъкат из медиите (и особено в Мрежата 0о): свързваме този процес със някаква коренна, насилствена промяна в манталитета ни и агресивно се й се противопоставяме. Това е силна контра в националното под/съзнание на българина. Със тази контра сме запазили историята, културата и вярата си по време на византийското и османското робство - тя е полезно нещо (не че скоро ще има и условия да я превъзмогнем). Обединението трябва да се разбира като сътрудничество - договорка за координиране на действията на огромното множеството от социални, финансови, профсъюзни и т.н. групички, в чиито идеологии са загатнати дори само беглите контури на общо-национална идея, но които в момента са като рибата, рака и щуката..
За целта е небходима силна, гъвкава и най-вече прозрачна и ефективна организационна структура, която да запълни опозиционната празнина в днешния политически театър.

Пък току виж, Съединението вземе наистина да направи Силата!

Поздрави :)

Христина каза...

Специано ще се върна и за следващата си тема ще цитирам някой неща от поста ти! Много ми хареса и си много прав!