вторник, 1 април 2008 г.

Кризата на 30 те !


Имам един страшно добър приятел, който много обичам. Утре става на 30(тук трябва да напиша поздрав, ама няма ) Та в момента няма връзка страхотно се е депресирал, всичките му приятели били женени блабла. Но същевременно, когато има връзка не прави нищо за да задържи човека. Има си изградени навици и за нищо на света не е готов да ги променя и да съобразява с някого. Е малко е "хем боли,хем сърби, хем драго ми е". Хората на 30 който нямат човек до себе си наистина стават егоисти, ама не ми вярват когато им го кажа. Стават едни обиграни, вдигат летвата.
Започват да се вторачват в негативите на хотрата които срещат. Никак не е добре има една турска приказка която ще разкажа по- повода:

"Разкава се за едно бедно момче и едно богато момиче. Той безмерно я обичал , но не бил подходящ за нея, защото бил беден. Заминало момчето далеч на гурбет, оженило се , но един ден отново се върнало в родното си място. Попитало какво се е случило с момичето което обичало, и те му разказали че и тя се омъжила.
Отишло момчето до дома и, отворил му стар невзрачен, мръсен с глуповата физиономия човек, който се оказал мъжа и. Отишал нашият младеж при момичето, и я попитало, защо се е омъжила за този човек. Девойката ми дала една задача. Зад къщата имала чудна градина с рози, казала му да и донесе най- хубавата роза, и тогава ще му отговори.
Отишло момчето и заразглеждало розовите храсти.Видяло една много красива жълта роза, туко що разцъфнала.Посегнал да я откъсне , но видял една още по-хубава червена роза, после розова. И така момчето се лутало 3 дни, и не можело да избере, най красивата роза. Накрая просто тръгнало към къщата и откъснало първата роза, която видяло. Тя била смачкана и изсъхнала.
Когато показал розата на момичето разбрал, защо тя се е оженила за онзи човек "

Няма нужда да казвам какъв е извода и как съм свързала нещата с кризата на 30 те.

П.С.Няма да му пиша името , че ще ме убие. "Много те обичам , ти си един от най- добрите ми приятели и ако има щастие отредено за мен , то аз ти го подарявам. Бъди много усмихнат!!!"

3 коментара:

Анонимен каза...

Не мисля, че е до вдигане на летвата. Ти какво искаш да ни кажеш сега на нас, всичките дето сме на около 30 и сами!? Че трябва да хванем коя да е смачкана роза ли? Само и само да не сме сами?! Когато си на 20 може би имаш време за грешки, гаджетата ще идват и ще си отиват - чудо голямо, може даже да се ожениш веднъж, че и дваж, що не, ама след определена възраст вече нямаш време за такива експерименти, не мислиш ли? И нормално е, да имаш уточнени и осъзнати критерии какво точно търсиш? Пък и се се нагледал на достатъчно простотия и лиготия от страна на другия пол (няма никакво значение кой от двата пола), така че, да, гледаш нещшата малко по-различно...

Христина каза...

Не казвам нищо. Вие вече имате изградено мнение. Споделям аз как виждам нещата от мойте 24 годинки, какво ми прави впечатление.
Идеята на приказката е че когато много избираш , накрая взимаш каквото и да е. Това не е съвет,като си на 30 и дай сега "некоя кифлйоч". Но според мен точно защото имате много ясни критерии, пропускате много хора. :)

Bloodymirova каза...

Въпросът не е в избирането, а в това да си с човек, когото наистина можеш да обичаш и с когото да се чувстваш добре. Компромисите често са грешка и тези връзки не просъществуват точно защото любов не се гради върху посредственост. Don't go for second best baby :)