понеделник, 28 април 2008 г.

Шофьори в София!


Понеже съм решила да не съм гратисчийка до края на живота си, и да не губя времето си по спирки, ще ставам шофьор! Аз съм софиянка и ми се налага да карам в столицата!
За който от вас незнае, а забелязах че това са 70% от хората управляващи коли в красивата ни столица с "У" се означава учебните автомобили. От вас драги ми бъдещи колеги се иска единственно да се внимавате с подобна кола. Ще кажа няколко неща!
1. Мили ми колеги, които си мислите че като ми засвиркате по кръстовищата ще взема да литна или вие ще ме прескочите. Повярвайте ми с клаксона не се включва телепортатора.
2. Засичам ви не за да се заяждам,а по- скоро от незнание. Няма смисъл да ми го връщате. Не сме на състезание, "кой е по- голяма работа"!
3.Сега конкретно към жените:"ЧЧЧЧ алооо, трягедията е пълна!" Малоумно шофиране! До тук за около 15 часа шофиране съм имала около 180 ситуации с жени с възможности за ПТП. Нито мислят,нито реагират правилно...

Ще кажа само, че това е въведение към един основен проблем на нашето общество. Ние сме не толерантни егоисти, за съжаление не само на пътя. Но както се казва за това ще пишем следващият път!

17 коментара:

dzver каза...

Карането по-безопасно няма да стане, но ще свикнеш. Отваряй си очите на 4 и успех.

Христо Панев каза...

Мдаммм...всеки начинаещ шофьор си личи по разпалените коментари и куп истории за разказване след "тежкия ден по пътищата"...а като ти мине, след поредната "ситуация" ще въздъхваш тъжно (ако и това не те домързи)и ще отминаваш...

Анонимен каза...

Абе като покараш около 3 месеца в града, всяка ситуация, която не е завършила с излизане от колата и сбиване ще ти се струва просто една от многото ежедневни простотии не само зад волана, а в полезрението ти.

Иначе сбиването внася доза интересни моменти :P

Хайде безаварийно!

Bee каза...

Христинче, споко. Нещата не са толкова зле, колкото ти изглеждат в момента. Предполагам, че книжка (живи и здрави) ще вземеш в началото на лятото, което е добре, предвид, че в София трафикът е по-лек летните месеци, та ще имаш време да свикнеш с идеята да си шофьор и да се подвизаваш из софийските улици. И аз много ги мразех като ми титкаха и фучаха, ма моя инструктор все ми викаш "Да не се посмяла да качиш над 50!!!" и ми натискаше спирачки.
А за жените - недей, и ти си жена. Предвид, че още нямаш развити рефлекси, не можем да сме сигурни дали само другите са виновни за всичките опасни ситуации, в които си попаднала. Малко са добрите жени шофьори така или иначе. Ще видиш като вземеш хартийката в ръцете си и се качиш без инструктор "колко е страшен" всеки светофар. НО, важното е да пазиш самообладание.
Те да си свирят. Те и после ще си свирят. Аз лично в подобни ситуации ползвам култовата фраза на една моя позната "На свир'ецо у гъз'ецо..."

maximov каза...

hrisii,soryy, 4e e izvan vaprosa..
taq gotina snimka na qz.Dospat lie?
ti bila li si tam

Христина каза...

Остава само да почакаме и да свикна с пътя :)
Peb права си, сезона е идеален , ще имам 3 месеца живот и здраве за да започна да се справям.
dzver ще внимавам обещавам.
Hub Goblin аз съм луда фенка на Търново.
dimitar tabakoff сигурно трябва да излизам с шанга от колата но съм за боя... колорит в иначе скучното ежедневие!

Христина каза...

Iylian да Доспат е и да била съм там! Няма второ подобно място! Много ми хареса мисля да почивам и тази година на същото място, меко казано съм очарована !

Orlin каза...

Внимавай с мотористите и велосипедистите, щото можеш ги изтрепа без да разбереш!

Христина каза...

Страшно много внимавам! На кръстовище отделям по 10 минути минимум :(

Анонимен каза...

Шоферка ли ша ставаш, мари Пено?! :P:P
Аз пък силно се надявам скоро да стана колоездач, тъй че за твоя и моя безопасност, пу си заплювам локалното на Цариградско след Плиска и Гемето, там да не припарваш ;)
Стискам палци!

Христина каза...

Е как нали знаеш барабар Петко с мъжете ! Ще се справя няма как!

Baby каза...

Zdrasti,

purvo iskam da zapochna s pravopisa ti - nauchi pravilata v bulgarskiq ezik i togava komentirai horata.

Otnosno jenite-shofiori - nali i ti shte stavash shofior, imai malko po-tolerantno otnoshenie i po-realistichno. Mnogo shte mi e interesno da te vidq kak shte shofirash ti v tazi ludnica. Purvo, stani uchastnik v dvijenieto i togava izkazvai mnenie. Puk i s tvoite 10 min na krustovishte sa te otnesli kato kuco pile domat. Ne znam koi ti e instruktor, no qvno ne te e nauchil na nai-vajnoto - ot krustovishte se izliza vuzmojno nai-burzo. Moga samo da ti pojelaq uspeh i po-poleka s kritikite, zashtoto i ti si JENA !!!

Христина каза...

Правописа си е мой ще ме прощавате! Не виждам , кой с какво точно го притеснява? И ме открехнете какъв световен проблем би настанал бога ми, като пиша неправилно. То си е за мен...

За темата "жени зад волана", не ме карай да се смея. Трагедий сме! Ама аз поне си казвам, докато другите ми правят муцки, като им кажа какви кози са. Права си жени сме! Лека и безаварйна и умната с маневрите.

Пу а не трябваше да съм заядлива....

Анонимен каза...

Извинявай, ако съм те засегнала за правописа, но не мисля, че си е само твой проблем. Живеем в 21-ви век и не мисля, че можем да си позволим да сме неграмотни (ако не за другите, то поне за наше лично самочувствие) и да твърдим, че сме интелигентни :). Пак относно шофирането - аз съм сигурна, че ще си добър шофьор, само трябва да вярваш в себе си! И без много, много да се шашкаш :Р Ще се срещнем по пътищата на София! УСПЕХ!!!

Христина каза...

Правописа е качество, или го имамш или не. А качествата са индивидуални :)

Вече съм пълноправен участник в движението. Не ме е страх, н съм много внимателна като за начало :)
До нови срещи!

Анонимен каза...

Имам една идея за намаляване на шума в колата ти.
Учените са измислили едно приспособление - КЪРПА!
Слага се в устата на жената и шума намалява до 70%.

Христина каза...

Не ме замимавай с глупости :) И си сложи кърпата отзад така , ще ти е удобно и няма да си недоебан.